Pepperkakegrøt – real julemat!

Pepperkakegrøt – real julemat!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 09.11.15 | Sist redigert: 03.12.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
KH per porsjon ca 24 g.

Nå er det ikke lenge til jul! Det betyr fri, familie, venner, gaver og ikke minst masse god mat! Jeg synes det er fint å vente med den ordentlige julematen til litt nærmere jula, bortsett fra min egenkomponerte pepperkakegrøt!

Annonse

Den metter godt og stilner også søtsuget.

Den kan jeg faktisk spise året rundt fordi den er så god! Den metter godt og stilner også søtsuget. Jeg spiser alltid grøt til frokost og en dag i uken lager jeg pepperkakegrøt. Til og med midt på sommeren!

PRØV GJERNE: Glutenfri, lavkarbo frokostgrøt

Du trenger:

 • 4 ts havregryn (bruk glutenfrie dersom du ønsker en glutenfri)
 • 2 ts chiafrø
 • 2 ts linfrø
 • 2 ts sesamfrø
 • litt salt
 • ¼ ts pepper
 • ¼ ts nellik
 • ¼ ts ingefær
 • ½ ts kardemomme
 • ½ ts kanel
 • 2,5 dl vann/melk/mandelmelk
 • 2 eggehviter
 • Sukrin gold, meierismør og kanel til topping

Slik gjør du:

1. Ta alle de tørre ingrediensene i en liten kasserolle. Ta en runde med stavmikseren slik at det meste av ingrediensen blir knust. Du kan gjerne gjøre dette i en bolle, men jeg gjør det rett i kasserollen så slipper jeg litt oppvask.

2. Tilsett vesken og kok opp. Jeg liker at grøten koker en stund fordi jeg synes den smaker bedre og får bedre konsistens. Har du dårlig tid kan du tilsette litt mindre veske og la den koke litt kortere.

Når den har fått den konsistensen du vil ha, lar du den koke enda litt til. Trekk så kasserollen av plata og rør inn eggehvitene. Grøten skal ikke kokes opp etter at de er tilsatt, fordi det vil ødelegge proteinet i eggehviten. Rør kraftig slik at grøten blir luftig og kremet.

Annonse

3. Topp grøten med sukrin gold, meierismør og ekstra kanel om du ønsker. Det er også godt å dyppe en pepperkake i grøten, men husk at det øker karbohydratinnholdet betraktelig. Nytes med et glass melk av valgfri type.

PRØV GJERNE: Rømmegrøt med chiafrø

God grøt og god jul!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: