Rømmegrøt med chiafrø

Rømmegrøt med chiafrø

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 01.10.15 | Sist redigert: 09.03.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Næringsinnhold per porsjon: Karbohydrater: ca 18 gram

Noen ganger – helt ut av det blå – skjer det mirakler på kjøkkenet. I dag var en slik dag!

Jeg var skrubbsulten og sjekket kjøleskapet. Der var det en stund siden påfyll, men jeg hadde en boks ekstra lett rømme, og bestemte meg for å prøve å lage rømmegrøt av den. Rømmegrøt er best med seterrømme, men jeg tok sjansen på at lettrømmen kunne gi meg noe i nærheten.

Annonse

Jeg smeltet litt meierismør og tok hele boksen opp i kasserollen. Etter hvert som den begynte å koke, ble den meget tyntflytende! Siden hvetemel påvirker blodsukkeret mitt veldig, har jeg kuttet det helt ut fra kosten. Derfor måtte jeg bruke noe annet, mer blodsukkervennlig, som kunne binde den flytende rømmen.

Jeg er veldig glad i å bruke chiafrø. Hvis du ikke har prøvd det før, så anbefales det! Chiafrøet binder sinn egen vekt 12 ganger. Jeg tok i to teskjeer og rørte hele tiden. I tillegg tok jeg et par teskjeer med mandelmel og johannsbrødkjernemel. Johannesbrødkjernemelet siktet jeg inn med en tesil samtidig som jeg rørte.

Alle disse ingrediensene er gunstig for blodsukkeret og inneholder masse godt umettet fett. Jeg rørte i ca 10 minutter under svak koking og etter hvert fikk den konsistens som rømmegrøt skal ha.

Men – det mest spennende var selvsagt: hvordan smakte den?

Jeg synes den ble veldig god! Jeg likte godt blandingen av rømmesmaken med mandel. Chiafrøene smaker ingenting. Jeg toppet grøten med kanel og sukrin gold, ta gjerne en klatt meierismør på også. Grøten er mektig men jeg følte meg ikke stinn i magen som jeg ofte gjør etter rømmegrøt laget på seterømme. Virkelig verdt å teste ut hvis du er glad i rømmegrøt!

Det å bruke andre typer mel som mandelmel, kokosmel eller soyamel har i hvert fall for min del en gunstig påvirkning på blodsukkeret. I begynnelsen var det uvante smaker, men nå tenker jeg ikke over det lengre.

Annonse

Skjermbilde 2015-10-13 kl. 15.40.38

Til ca. én porsjon trenger du:

  • 1 boks ekstra lett rømme
  • 2 toppede ts chiafrø
  • 1 liten klatt meiersmør
  • 2 ts johannesbrødkjernemel
  • 1 toppede ts mandelmel

IMG_3830 kopi

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: