Ovnsbakte grønnsaker med fetaost og valnøtter
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 7 gram
Ønsker du en sunn og enkel middag i dag? Du kommer langt med grønnsaker, så hvorfor ikke prøve vegetarisk.
Helsemyndighetene anbefaler at vi begrenser inntaket av kjøtt til 500 gram i uka, så hvorfor ikke innføre en vegetardag. Vi kan jo ikke spise biff hver dag. Dessuten bør du ikke undervurdere grønnsaker – det kan faktisk bli til et spennende måltid.
Dette er en superenkel, smakfull og næringsrik rett. Server det som et enkelt måltid i seg selv, eller som tilbehør til annen mat.
PRØV OGSÅ: Deilig vegetarmiddag – Rettich med grønnsaker, ost og fløte
Ingredienser
4 personer
6 stk gulrot
2 stk paprika
4 stk store poteter
6 stk jordskokk
1 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
salt og pepper
250 g fetaost i blokk
en god neve valnøtter (ca 30 gram)
PRØV OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi
TIPS
Bytt gjerne ut grønnsakene med andre grønnsaker. Her passer det godt med både squash, aubergine, brokkoli og blomkål, for å nevne noe!
Fremgangsmåte
1. Del alle grønnsakene i mellomstore bite og ha grønnsakene på en bakeplate eller rett i en stor, ildfast form.
2. Ha olivenolje og krydder over grønnsakene, og bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er myke inni og gyllende utenpå.
3. Brekk biter av fetaost over formen og topp med valnøtter. Bak i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter, til osten er gyllen og nøttene ristet.
4. Server som den er, eller som tilbehør til annen mat.
PRØV OGSÅ: Vegetarisk tex-mex-gryte
Kilde: Helsenorge.no.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.