Søte juleoppskrifter – lag noe godt til jul

Søte juleoppskrifter – lag noe godt til jul

Stine Helén Tunstrøm
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 18.12.23

Vi har samlet flere av våre søte juleoppskrifter i en og samme sak, slik at du skal slippe å bruke tid på å lete i vårt arkiv. Kanskje finner du en ny julefavoritt blant våre oppskrifter?

Jula handler mye om mat, og mange holder seg til de samme tradisjonene år etter år. Krumkaker med krem, pepperkaker, riskrem og de syv slag. Men kanskje du vil prøve noe nytt i år? Her finner du et lite utvalg med søte juleoppskrifter, og flere av oppskriftene er litt bedre for blodsukkeret enn julekakene du finner i butikken.

Annonse

Julemuffins med gresskar & krydder

Julemuffins med gresskar og krydder
Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Karbohydrater: ca 17 gram per muffin.
Disse deilige muffinsene lages helt uten både sukker og gluten, og er derfor litt snillere mot blodsukkeret sammenlignet med mye annen bakst.Passer perfekt som koselig førjulshygge, eller som en del av julebrunchen eller –frokosten. Prøv gresskarmuffins servert med blåmuggost eller brie – nam!
SE OPPSKRIFTEN PÅ JULEMUFFINS HER

Julegodis: Brente mandler

Karbohydrater per neve/20 g: ca 1,5 gram
Du trenger få ingredienser og det er en rask prosess. Vips så har du et glass fylt med sukkerfrie, knasende gode mandler!
SE OPPSKRIFTEN PÅ BRENTE MANDLER HER

Sukkerfrie pepperkaker

Karbohydrater per 100 gram deig: 29 gram
Disse sukkerfrie, fiberrike pepperkakene er både crunchy og rike på kryddersmak, akkurat slik pepperkaker skal være! Doble gjerne deigen – eller til og med firedoble, dersom du skal bake med familien.
SE OPPSKRIFTEN PÅ SUKKERFRIE PEPPERKAKER HER

Sukkerfrie pepperkaker
Foto: Andrea Jensen Moth

Grove pepperkaker med havre

Karbohydrater per 100 g: 35gram
Disse pepperkakene inneholder blant annet mandel- og havremel, og er derfor en grovere utgave enn den originale pepperkaken. Sukkeret i denne julegodisen har jeg også byttet ut med kunstig søtning – men her kan du selv velge hva du vil gå for.
SE OPPSKRIFTEN PÅ GROVE PEPPERKAKER HER

Havrekjeks til jul
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Havrekjeks til jul

Karbohydrat per kjeks: 15 g
Disse er rike på fiber og inneholder mindre mel og sukker enn vanlige kjeks.
Kjeksene er søtet med banan, så de inneholder naturligvis litt sukker og bør spises med måte. Men de er snillere med blodsukkeret enn mye av den tradisjonelle, supersøte baksten.
SE OPPSKRIFT PÅ HAVREKJEKS HER

Annonse

Strull – knasende julegodt

Karbohydrater: 5 gram per kake
Strull er en knasende kjeks som lages i krumkakejern og som har lang holdbarhet i kakeboks. Det er i utgangspunktet mye sukker og fint mel i strull. For å gjøre oppskriften mer blodsukkervennlig kan du redusere sukkeret til 1 ½ spiseskje, erstatte halvparten/50 gram mel med fiberfin. På denne måten har du redusert karbohydratinnhold til ca. 2 gram per kake.
SE OPPSKRIFTEN PÅ STRULL HER

Nøttekjeks med smak av jul

Karbohydrater: 4 gram pr kjeks.
Disse små godsakene er helt frie for både sukker og hvetemel, og rike på fiber, mineraler og sunne fettsyrer fra nøttene. Jeg bakte med en blanding av Sukrin og Stevia, men du kan fint bruke den søtningskilden du foretrekker.
SE OPPSKRIFTEN PÅ NØTTEKJEKS HER

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: