Julemuffins med gresskar & krydder

Julemuffins med gresskar & krydder

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.11.15 | Sist redigert: 22.11.23
Karbohydrater: ca 17 gram per muffin.

Lyst på litt koselig førjulshygge? Disse deilige muffinsene vil garantert sette deg i julestemning.

Disse deilige muffinsene lages helt uten både sukker og gluten, og er derfor litt snillere mot blodsukkeret sammenlignet med mye annen bakst.

Annonse

Nøttene bidrar med fiber og sunne, enumettede fettsyrer. Jeg brukte gresskarpuré (som jeg laget av ovnsbakt gresskar), men du kan fint bruke kokt søtpotet i stedet. Passer perfekt som koselig førjulshygge, eller som en del av julebrunchen eller –frokosten. Prøv gresskarmuffins servert med blåmuggost eller brie – nam!

PRØV OGSÅ: Oppskrift på lavkarbo vannbakkels med krem

Ingredienser

gresskarmuffins3
Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Oppskrift til 12 stk

5 dl havregryn (bruk glutenfrie ved behov)
2 dl kokosmasse
2 dl nøtter (mandler/hasselnøtter)
6 ss stevia/sukrin
2 ts psyllium husk
2 ts bakepulver
1 krm salt
1 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ts vanilje
1 ts allehånde
1 ts nellik
1 ts ingefær

5 dl gresskarpuré
2 egg
0,5 dl kokosolje (eller smør)
420 g yoghurt naturell (ett beger)

Annonse

PRØV OGSÅ: Julegodt – strull

Fremgangsmåte

1. Begynn med å bake gresskaret i ovnen til det er helt mykt, ca. 45 minutter. Del gresskaret i to på langs, og plasser hver flate ned på en bakeplate, og ha det i ovnen. Når gresskaret er ferdig, skraper du ut kjøttet av hver belg, og har det i en bolle. Har du ikke tid til å bake det i ovnen, kan du eventuelt dele det opp i biter og koke det.

2. Gjør så klar de andre ingrediensene. Mal mel av nøtter, havregryn og kokosmasse. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Ikke vær sparsom med krydderene her, det skal en del til før det blir for mye!

3. Deretter har du gresskar, egg og smeltet kokosolje eller smør i en food prosessor eller blender. Kjør det hele til en jevn masse. Vend så den våte blandingen inn i den tørre, og bland til slutt inn yoghurten til røra får ønsket konsistens. Den skal være relativt fast.

4. Fordel i former på et muffinsbrett. Lag gjerne formene selv, av bakepapir. Jeg fikk 12 ganske store muffins av denne røra. Stek muffinsene i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Det er lurt å følge med og sjekke at de er gjennomstekte.

PRØV OGSÅ: Saftig krydderkake med bær

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: