Julegodt: strull

Julegodt: strull

Sissel Brustad
Sissel er gründeren bak nettstedet MinMat. MinMat er et profesjonelt informasjonsverktøy der du har tilgang til ernæringsveiledning, oppskrifter, menyforslag.
Publisert første gang: 14.12.15 | Sist redigert: 22.11.23
KH per strull = ca 5 g.

Strull er en knasende kjeks som lages i krumkakejern og som har lang holdbarhet i kakeboks. Kakene kan formes med baksiden av en sleiv eller i en kopp.

Det er i utgangspunktet mye sukker og fint mel i strull. For å gjøre oppskriften mer blodsukkervennlig, kan du redusere sukkeret til 1 ½ spiseskje, erstatte halvparten/50 gram mel med fiberfin. På denne måten har du redusert KH til ca. 2 pr. kake.

Annonse

Dette trenger du:

  • 1 ½ dl Sæterrømme
  • 1 dl sukker. Denne sukkermengden tilsvarer 26 % (1 dl = 90 g) av 340 g. Her kan du istedenfor bruke ½ dl Sukrin+ (dobbelt så søtt som sukker), eller ¾ dl Sukrin Gold eller SukrinMelis, som begge har 100% av søtsmaken til sukker (vanlig Sukrin har kun 70%).
  • ½ ts kardemomme
  • 100 g lyst glutenfritt mel

PRØV OGSÅ: Oppskrift på nydelige julekaker

Slik gjør du:

  1. Bland Sæterrømme og mel sammen med sukker og kardemomme.
  2. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskapet.
  3. Legg en stor teskje med røre midt på krumkakejernet. Press godt sammen og stek løvtynne gylne kaker. Prøv deg fram om jernet må smøres mellom hver kake.
  4. Form strullene: Bruk for eksempel bakdelen på en rund sleiv og rull kakene rundt en tynt treskaft med det samme de tas ut av jernet. Eller legg dem nystekte rundt en kopp, slik at du får en kjeks du kan fylle med is og/eller bær til en dessert.

Strull-røren skal røren være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø. Tilsett eventuelt litt mer vann i røren dersom kakene blir for tykke.

Oppbevar kakene i en tett boks. Oppskriften gir ca. 25 stk.

Om MinMat

logo

Oppskriften er hentet fra MinMat.no og vi har tatt hensyn til gluten. På MinMat taster du inn hvilke matvarer du ikke skal ha med, slik at oppskriftene tilpasses hver enkelt, uansett om du har ett eller flere kosthensyn. MinMat tar hensyn til 80 matvarer og er til god hjelp ved matvareallergi, cøliaki eller FODMAP. I MinMat får du god oversikt over næringsstoffer, blant annet karbohydrater, slik at MinMat også er til god hjelp ved diabetes.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på superdigge fudge

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: