Oppskrift på nydelige julekaker

Oppskrift på nydelige julekaker

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Hele deigen inneholder 26 karbohydrater

Jeg er utrolig glad i julen. Det er en egen stemning i førjulstiden. En tid for ettertanke og takknemlighet. Og en tid for å spise julekaker!

Julen er også en tid for matlaging og baking. Jeg har laget noen småkaker som nok egner seg året rundt, men de passer inn i julen også.

Kakene (noen vil kanskje kalle det kjeks) er lett å lage, og mønsteret kan man selv variere.

Dette trenger du:

Ca. 60 stykker

200 gr. smør

20 gr. fiberfin

200 gr. mandelmel

1/2 dl tagatesse

1/2 ts vaniljepulver

3 ss kakao

Slik gjør du:

  • Kjør alle ingrediensene, bortsett fra kakao, i en kjøkkenmaskin med kniv. Man skal ende opp med en konsistens som skal være som myk marsipan.
  • Ta ut 1/4 del av deigen. Kjør resten av deigen, sammen med kakao, til den har fått en fin sjokoladefarge.
  • Del sjokoladedeigen i tre like deler.
  • Start med å rulle ut den mørke og den hvite deigen til fire like lange pølser.
  • Sett sammen en lys og en mørk pølse, og legg den lyse oppå i midten. Legg så den siste mørke oppå den hvite, og press de lett sammen. Trill til en litt tykk pølse. (se bildene under). Da blir det en sebramønstret kake.
  • Del så opp i 3-4 mm tykke skiver (det blir ca. 60 stk.).
julekaker

Foto: Benedikte Knudsen

Her er forslag til andre mønster: Ha halve deigen mørk og halve lys. Lag fire pølser til sammen og trykk dem flate med hendene. Legg de lagvis oppå hverandre. Når man da skjærer i deigen får man sebrastriper.

Man kan også rulle to mørke og to lyse pølser sammen til en stor. Da får man marmorering i mønsteret. Bare å bruke fantasien.

julekaker

Foto: Benedikte Knudsen

Stek så på 200 grader i 7-10 min. (ett brett om gangen)

Oppbevares i tett boks.

God fornøyelse!

PRØV OGSÅ: Saftig julekake

For flere oppskrifter, se bloggen min på www.mintype1mat.no

Nyhetsbrev

 

 

Del: