Saftig julekake

Saftig julekake

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 18.12.17 | Sist redigert: 19.12.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 30 g pr kake (Uten kakepynt. Gojibær inneholder 21 g kh pr 100 g)

Jeg heter Benedikte Knudsen og er ny matblogger på Lev med diabetes.

Annonse

Da jeg fikk diabetes type 1 i voksen alder endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Gjett om det funket for meg!

Men husk! Alle har forskjellige kropper som reagerer ulikt. Det er min egen erfaring jeg deler i oppskriftene med dere.

Min type 1 mat inneholder lav mengde karbohydrater, og sukker byttes ut med sukkererstatning. Maten inneholder likevel fett og proteiner. Jeg utelukker mel, pasta og ris.

Jeg lager hverdagsmat på helt nye måter og deler min kunnskap om mat.

Deilig julekake:

Denne kaken oser av jul og har et saftig lag av deilig smørkrem i midten 🙂

Annonse

Kakedeig :

6 egg og 2 dl sukrin gold vispes godt

Tilsett :

  • 100 gr kokosmel
  • 3 ts bakepulver
  • 70 gr smeltet smør
  • 1 dl fløte
  • 4 ss pofiber
  • 2 ts ingefær
  • 3 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 2 ts nellik

 Smørkrem :

100 gram mykt smør ( gjerne Bremyk )

100 gram sukrinmelis

100 gram Philadelphia ost

3 ss fløt Rør godt sammen til en myk og smidig krem.

Rør godt sammen til en myk og smidig krem.

 

PRØV GJERNE: Skreddersydd julegodt til deg

Glasur:

16 ss med sitronsaft (man kan bruke vann)

13 ss med sukrinmelis

Slik gjør du:

Visp ingrediensene godt sammen  og hell i en kakeform. Smør den godt med olje eller bruk bakepair å kle den med. Jeg brukte en type form som har hull i midten. Men bruk gjerne en vanlig kakeform.

Stek midt i ovnen på 185 grader i 40 minutter. Sjekk underveis med å stikke en tynn gjenstand i kaken. Henger mye igjen må du la den stå litt til. Du må heller ikke steke for lenge, da blir den tørr. Del kaken i to og fordel smørkrem på delen av kaken som er bunn.

Til pynt bruker jeg kokosflak og gojibær, men pynt med det du har lyst å pynte med. Det finnes mye å velge mellom i dagligvaren, men det meste av det er ikke lavkarbo.

Hakkede nøtter og tørket frukt er et alternativ, men for at pynten skal henge må kaken få litt glasur. Det er lurt å blande glasuren fort ferdig til en tynn væske, og smøre den på kaken med en skje.

Den størkner fort, så det må jobbes kjapt med å få pynt på. Skulle det stivne før all pynt er på, så lag bare litt til , smør utenpå det første laget med glasur og pynt fort.

Foto: Benedikte Knutsen

Håper den faller i smak!

Gå gjerne inn på bloggen min for å se mer: www.mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Kremkake med peanøttbunn og sjokoladefyll

RIKTIG GOD JUL FRA MEG 🙂

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: