Saftig krydderkake med bær

Saftig krydderkake med bær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per 100 g: 30 gram, hvorav fiber: 2 gram
Karbohydrater per stk (hvis kaken deles i 12 stk): ca 18 gram, hvorav fiber: ca 3 gram

En saftig og deilig kake med mindre mel enn andre kaker, og med mye lurt fiber fra havregryn og mandler. Bruk gjerne andre bær enn blåbær, her fungerer det blant annet med både med bringebær, solbær og rabarbra!

LES OGSÅ: Havre og peanøttkjeks

Ingredienser

krydderkake

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 rund kakeform, 25 cm diameter

2 modne bananer
4 egg
150 g smør, smeltet
3 dl yoghurt naturell

5 dl havregryn
1 dl mandler
1 dl fint mel
3 ss potetmel
1,5 dl søtning (velg gjerne en sukkerfri type, feks sukrin gold)
1 ss bakepulver
1 ss kanel
1 krm salt
1 ts kardemomme
1 krm ingefær
1 krm allehånde
125 g blåbær

LES OGSÅ: Glutenfritt pandabrød med mandelmel

Fremgangsmåte

  1. Mal mel av havregryn og mandler, og vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. I en annen bolle moser du bananene med en gaffel, før du vender inn egg, smeltet smør og yoghurt.
  3. Vend så det våte inn i det tørre til du har en fuktig røre.
  4. Ha røra i en smurt kakeform og topp med blåbær. Du kan gjerne dytte noen av bærene litt ned i kaken, og la noen ligge helt på toppen.
  5. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 minutter.
Del: