Glutenfritt pandabrød med mandelmel

Glutenfritt pandabrød med mandelmel

Christina Slette Johnsen
er glad i å både spise og lage sunn og god mat. Hun driver helse-og livsstilsbloggen lovelyliller.com, hvor du finner sunne oppskrifter og kostholdstips. De fleste oppskriftene er uten hvitt sukker og hvetemel.
Publisert første gang: 26.04.14 10:06

 

Deilig mandel- og amaranthbrød uten korn, gjær, gluten og melkeprodukter. Dette brødet har en lett naturlig sødme og er kjempefint til matpakken.  Jeg steker det i en rund form, så det minner litt om pandabrød i formen. Er så godt med slike runde brød 😀

Accu-Fine vitusapotek

Ingrediener

  • 4 egg
  • 270g mandelmel
  • 30g amaranth mel*
  • 1 ts salt
  • 1 ts natron
  • 1 ss olje
  • 1 – 1.5 dl vann

*Amaranth mel får du kjøpt i helsekost, men du kan også bytte ut dette melet med en annen variant om du ønsker: tapioca mel, rismel, kanut(glutenholding) eller speltmel(glutenholdig)

Fremgangsmåte

  • Pisk sammen eggene med vann
  • Bland sammen alt det tørre i en bolle
  • Tilsett eggeblandingen til det tørre
  • Bland alt sammen
  • Tilsett olje og rør til du får en jevn røre
  • Smør en form (slik at bakepapiret setter seg fast).  Jeg bruker en rund form eller brødform på 25×30 cm
  • Legg så i bakepapiret og smør bakepapiret godt og hell i røren
  • Stek på 170 grader i ca 45 minutter
  • La brødet avkjøles før du tar det ut fra formen

Dette brødet er kjempegodt med nøttesmør, syltetøy og ost!

Levert av Lovelyliller.com

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: