Supergode havre- og peanøttkjeks

Supergode havre- og peanøttkjeks

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca. 18 gram per stk (hvorav ca. 3 gram fiber)

Havre- og peanøttkjeks er perfekte til kaffekosen når du har lyst på noe søtt. Rett og slett supergode!

Kjeksene er frie for gluten og sukkerfrie hvis du bruker alternativ søtning, for eksempel Sukrin. De passer også fint med ost!

LES OGSÅ: Det er dårlig utvalg av sukkerfrie produkter i Norge

Ingredienser:

ca 9 stk

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl havremel (eller annet mel etter ønske)
  • 3 ss søtning (for eksempel SukrinGold)
  • 1 krm salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • en god neve valnøtter
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss smør
  • 0,5-1 dl kokende vann

Fremgangsmåte:

Mal halvparten av havregrynet til mel, og vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. Smelt smøret og rør inn peanøttsmør og 0,5 dl kokende vann i smeltet smør, slik at alt løser seg opp til en jevn røre.

Vend så røra inn i det tørre. Juster eventuelt med mer vann, til du har en fast deg du kan forme til kuler.

Form kuler på størrelse med en litt stor ping-pong ball med hendene, og press ut flate kjeks på en bakeplate. Stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.

Oppbevar i en tett boks for best holdbarhet.

Tips!

Bytt ut peanøttsmør med et annet nøttesmør, som for eksempel mandelsmør eller cashewsmør. Nøttesmør kan også fint erstattes med vanlig smør.

Tilsett også gjerne rosiner eller tørkede tranebær om du liker det.

PRØV GJERNE: Crispy glutenfrie nøttekjeks

Accu-Chek Guide & mySugr
0/5 (0 Reviews)
Del: