Crispy glutenfrie nøttekjeks

Crispy glutenfrie nøttekjeks

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.06.15 11:42
Karbohydrater: 3,5 gram per kjeks (forutsatt at oppskriften deles opp i 28 kjeks)
Kalorier: 73 kcal per kjeks

Disse nøttekjeksene er lave på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber og sunne fettsyrer – fint for blodsukkeret.

Crispy nøttekjeks kan fungere som både kjeks og knekkebrød, avhengig av hvor store du lager dem.

Accu-Chek Mobile

Min favorittkombinasjon er disse kjeksene sammen med gode oster. Helt perfekt å lage hvis du har invitert til ost- & vinhygge, og trenger noe enkelt tilbehør. De holder seg fint i en tett boks i lengre tid, og passer til all slags pålegg, så her er det bare å bake i vei!

Kjeksene er lave på karbohydrater og har et høyt innhold av fiber og sunne fettsyrer, så disse små sakene er veldig snille med blodsukkeret. Oppskriften er enkel å slenge sammen, og kan enkelt gjøres glutenfrie ved å benytte glutenfri havregryn.

PRØV OGSÅ: Hummus av hvite bønner

glutenfrie nøttekjeks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

TID: ca 30 min

Accu-Chek Guide

en bakeplate (ca 28 kjeks)

1 dl havregryn
300 g div nøtter og frø (linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø, valnøtter, mandler ect.)
1 klype salt
1 egg
ca 2 ss vann

PRØV OGSÅ: Müsliboller med krydder

glutenfrie nøttekjeks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Framgangsmåte

1. Mal mel av havregryn og nøtter med en foodprosessor eller blender. Vend sammen alle ingrediensene til du har en fast deig.

2. Kjevle eller press ut deigen på en bakeplate kledd med papir. Hvis du kjevler, kan det lønne seg å dekke deigen med et bakepapir, for det kan bli litt klissete.

3. Når du har en jevn plate med tykkelse på 2-3 mm, kan du skjære ut ønskede mønstre/ruter og steke platen ved 200 grader i 10-15 min. Følg med – kjeksen skal være sprø og gyllen.

4. Avkjøl og del opp. Holder seg fint i en tett boks en god stund.

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: