Müsliboller med krydder

Müsliboller med krydder

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per kjeks: 16 gram

Crispy müsliboller helt uten smør, sukker eller mel!

Disse müslibollene, eller kjeksene om du vil, er crispy utenpå og myke inni. De inneholder hverken smør, mel eller sukker, og de er derfor et litt smartere valg når du vil ha sunn og smart hverdagskos. Disse kan også passe utmerket når du trenger en rask frokost eller et mellommåltid på farten.

Gratis mySugr

Müslibollene er søtet med banan, så de inneholder litt karbohydrater, men også mye bra fiber fra grovt korn og frø, samt smart fett fra tahinien.

TIPS! Bruk gjerne en müslitype som ikke inneholder så mye tørket frukt. For eksempel 4-korn eller en med kun tørket blåbær. For en frukt-müsli kan bidra med veldig mye sukker.

PRØV OGSÅ: Lavkarbobrød

Ingredienser

Oppskrift til 8 müsliboller

2 godt modne bananer
3 ss tahini (sesamsmør)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1,5 dl havregryn
1,5 dl kornblanding eller müsli
1 ss chiafrø (eller linfrø)
1 ss sesamfrø
1 dl müsli til utbaking

Accu-Fine vitusapotek
Müsliboller med krydder

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Solsikkekjeks med havre

Fremgangsmåte

1. Mos banen og vend inn tahini og krydder.

2. Vend inn havregryn, müsli og frø. Du skal nå ha en relativt fast deig, som skal kunne formes til en klissete masse med to skjeer.

3. Ha resten av müslien i en liten skål. Lag mellomstore kjeks av røra, og vend deigen i müsil før du presser den ut til kjeks på en bakeplate.

4. Stek kjeksene på 200 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gylne utenpå.

5. Spis med det samme, eller oppbevar i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager.

PRØV OGSÅ: Müslibarer med peanøttsmør

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: