Grove pepperkaker med havre

Lage pepperkakehjerter i langpanne
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per 100 g: 35g
Hvorav fiber: 5 g

Hvis du har planer om å spise en del pepperkaker i desember så bør du i hvert fall sørge for at pepperkakene er av en litt sunnere variant.

Jula nærmer seg, og med den kommer selvfølgelig alle de tradisjonelle søtsakene.

Disse pepperkakene inneholder blant annet mandel- og havremel, og er derfor en grovere utgave enn den originale pepperkaken.

Sukkeret i denne julegodisen har jeg også byttet ut med kunstig søtning – men her kan du selv velge hva du vil gå for.

PS! De er også supergode med blåmuggost!

LES OGSÅ: Julemuffins med gresskar & krydder

Ingredienser

3 brett med pepperkakehjerter 

Pepperkaker og klementiner på kjøkkenbenken

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

150 g mandler
5 dl havregryn
ca 2 dl fint speltmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 krm pepper
1 dl søtning etter ønske, f.eks sukrin gold
50 g smør
1,5 dl usøtet eplemos
1 egg

LES OGSÅ: Julegodis: brente mandler

Fremgangsmåte

1. Mal mandler og havre til mel i en blender eller foodprosessor.
2. Vend sammen alle tørre ingredienser, bortsett fra speltmelet og søtningen, i en bolle.
3. Smelt smør og rør inn søtning (sukrin etc).
4. Bland sammen smeltet smør/søtning, egg og eplemos til en jevn masse.
5. Vend det våte inn i det tørre. Du har nå en relativt løs deig. Juster så konsistensen med speltmelet, til du får en fast deig som er enkel å kjevle ut.
6. Stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 7-10 min. Følg med så de ikke brenner seg.

Pepperkakene holder seg godt i en tett boks i flere uker!

TIPS!
Server havrepepperkaker med ost, for eksempel blåmugg – det er en nydelig kombinasjon!

LES OGSÅ: Grov gulrotkake med bær og krem

Del: