Grove pepperkaker med havre

Grove pepperkaker med havre

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.12.17 | Sist redigert: 03.01.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per 100 g: 35g
Hvorav fiber: 5 g

Hvis du har planer om å spise en del pepperkaker i desember så bør du i hvert fall sørge for at pepperkakene er av en litt sunnere variant.

Annonse

Jula nærmer seg, og med den kommer selvfølgelig alle de tradisjonelle søtsakene.

Disse pepperkakene inneholder blant annet mandel- og havremel, og er derfor en grovere utgave enn den originale pepperkaken.

Sukkeret i denne julegodisen har jeg også byttet ut med kunstig søtning – men her kan du selv velge hva du vil gå for.

PS! De er også supergode med blåmuggost!

LES OGSÅ: Julemuffins med gresskar & krydder

Annonse

Ingredienser

3 brett med pepperkakehjerter 

Pepperkaker og klementiner på kjøkkenbenken

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

150 g mandler
5 dl havregryn
ca 2 dl fint speltmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 krm pepper
1 dl søtning etter ønske, f.eks sukrin gold
50 g smør
1,5 dl usøtet eplemos
1 egg

LES OGSÅ: Julegodis: brente mandler

Fremgangsmåte

1. Mal mandler og havre til mel i en blender eller foodprosessor.
2. Vend sammen alle tørre ingredienser, bortsett fra speltmelet og søtningen, i en bolle.
3. Smelt smør og rør inn søtning (sukrin etc).
4. Bland sammen smeltet smør/søtning, egg og eplemos til en jevn masse.
5. Vend det våte inn i det tørre. Du har nå en relativt løs deig. Juster så konsistensen med speltmelet, til du får en fast deig som er enkel å kjevle ut.
6. Stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 7-10 min. Følg med så de ikke brenner seg.

Pepperkakene holder seg godt i en tett boks i flere uker!

TIPS!
Server havrepepperkaker med ost, for eksempel blåmugg – det er en nydelig kombinasjon!

LES OGSÅ: Grov gulrotkake med bær og krem

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: