Panna Cotta med julekrydder
Publisert første gang: 29.11.24
Karbohydrater: 4,5 gram per porsjon Fiber: 0 gram per porsjon
Julen nærmer seg, og her får du oppskrift på en deilig dessert med julesmaker, som passer perfekt til julebordet!
Panna cotta er enkelt å lage og er en super dessert å servere gjester, ettersom du lager den klar dagen i forveien.
PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat – et lettere tilbehør til julematen
Ingredienser
Til 6 porsjoner trenger du:
6 dl fløte
2 dl melk
3 ts Natreen søtningsdråper
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts kanel
1/4 ts nellik
1/4 ts ingefær
5 plater gelatin
PRØV OGSÅ: Søte juleoppskrifter – lag noe godt til jul
Fremgangsmåte
- Kok opp fløte, melk, søtning og krydder mens du rører i bunnen av kjelen.
- Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann.
- Når fløteblandingen har kokt opp, skrur du av varmen, klemmer ut vannet av gelatinen og har den oppi blandingen.
- Rør til all gelatin er oppløst og fordel panna cotta-blandingen i seks små dessertglass.
- La puddingene stå i kjøleskapet og stivne over natten. Håper det smaker!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.