Når diabeteshjelpemidlene forstyrrer romantikken

Når diabeteshjelpemidlene forstyrrer romantikken

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 25.12.22

Livet er veldig greit for tiden. Det blir vel ofte det når man har funnet kjærligheten på nytt? Jeg skal ta dere med på en helt uskyldig kjærestekveld, som selvfølgelig innebærer en dose med diabetesutfordringer.

I kveld er det mat og film som står på tapetet. Vi koser oss i sammen på kjøkkenet og lager oss noe god mat. Eller for å være helt ærlig; kjæresten min lager mat, jeg skjenker vin og finner frem tallerkener og slikt, imens jeg smugtitter på henne og smiler fornøyd.

Annonse

Etter hvert setter vi oss til bordet, fyller opp glasset og nyter maten. Det blir nok litt mer karbohydrater enn det jeg trodde, slik det ofte blir på sånne kvelder. Ja, spesielt hvis vi finner frem litt chips og slik.

På tide å kjøre film. Vi setter oss godt til rette i sofaen. CGM’en min er festet på armen og insulinpumpen ligger godt plassert i bukselommen min.

LES OGSÅ: Hvordan håndtere diabetesen på ferie på Filippinene?

Alarmen går og romantikken forstyrres

Filmen starter, vi setter oss tett inntil hverandre og etter hvert kryper hun inn i armkroken min. Filmen er bra, jenta er fantastisk og dette er et slikt «nå kan tiden bare stoppe opp» øyeblikk.

Plutselig avbrytes øyeblikket. Det vibrerer i buksa og vi hører begge to: pip, pip, pip. Det er selvfølgelig insulinpumpa mi som vil gi beskjed om at nå, gutten min, må du ikke glemme meg.

Annonse

Alarmen går denne gangen fordi jeg holder armen min rundt jenta mi. Dette medfører at det ikke er klar bane mellom CGM og insulinpumpa, og dermed så mister den signal.

Javel, jenta mi, jeg må dessverre få tilbake armen min. Håper det går fint for deg? Jeg prøver å legge insulinpumpa under genseren, inntil CGM’en. Prøver igjen å legge armen min rundt jenta mi og håper at den lille forstyrelsen ikke ble for stor irritasjon for henne.

LES OGSÅ: Konsekvensene av en natt med høyt blodsukker

Nok en diabetesforstyrrelse i armkroken

Filmen fortsetter, det går en halvtimes tid og det er virkelig en god film vi har funnet. Plutselig skvetter vi begge til. Pip, pip, pip! Det er pumpa som igjen vil fortelle at den er her. Skulle nesten tro den var sjalu på jenta mi.

Denne gangen går alarmen fordi blodsukkeret stiger for fort. Jeg bommet på insulindosen til dette fantastiske måltidet vi har hatt i kveld, eller kanskje det ble et glass for mye? Uansett, pumpa gir oss ikke fred og kjæresten min må atter en gang gli ut av armkroken min slik at jeg kan bruke et forstyrrende øyeblikk på diabetesen min.

Jeg justerer dosen og prøver igjen. Vi glir inn i armkroken og filmens verden. Håper vi får fred til filmen er ferdig.

LES OGSÅ: Mye å lære når din nye kjæreste har diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: