Det er ikke alt som er logisk innen diabetesbehandling

Det er ikke alt som er logisk innen diabetesbehandling

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 04.12.22

Det finnes et ordtak jeg egentlig hater, men som likevel treffer ganske godt: «Man skal jaggu være frisk for å være syk…». Som ansatt i helsevesenet kjenner jeg dessverre til at ikke alt er logisk.

Jeg hadde i mai en fantastisk konsultasjon med favorittlegen min på Haukeland. Endelig er hun tilbake etter mange år med forskning. Etter å ha utvekslet diverse høflighetsfraser og gitt et innblikk i hva som har skjedd de siste årene, gikk jo timen til det den egentlig skal; nemlig diabetesen. Hos meg tar den varierende plass, men mest på den negative siden.

Annonse

Jeg jobber hardt for å oppnå de resultatene som er ønsket og som er best for meg, slik at jeg kan leve lenger MED diabetes.

LES OGSÅ: Alene for første gang i livet

Så etter å ha diskutert blodprøver, insulindoser, søkt om ny pumpe og sensor, kommer vi avslutningsvis inn på hvor trøblete blodsukkeret mitt har vært. Og det faktum at det har ført til diverse uønskede hendelser. Likevel, langtidsblodsukkeret mitt er på 53 (7), akkurat på streken. Noe som tilsier at jeg er innenfor behandlingsmål.

Jeg er «flink» – og klapp på skuldra. «Godt jobba». Derfor blir jeg belønnet med at jeg ikke få treffe en endokrinolog før i 2024.

LES OGSÅ: En mage full av stikkskader

Annonse

Sviktende logikk

Jeg skjønner ikke logikken. Selv om jeg jobber (unnskyld uttrykket) ræva av meg for å oppnå målet, vil det jo ikke si at jeg ikke støter på problemer underveis. Joda, ikke noe problem det… Da er det «bare» å få en time hos en diabetessykepleier – og står du ikke på listen der, så er det ikke lett å komme til. Det er i alle fall min erfaring.

Som ansatt i helsevesenet kjenner jeg dessverre til at ikke alt er logisk. Det minner meg på et ordtak jeg egentlig hater: «Man skal jaggu være frisk for å være syk…»

MEN… Når det er sagt så får jeg ikke fullrost den nye pumpa og sensoren min nok. Jeg trenger «nesten» ikke tenke. Og de nattlige følingene jeg har vært så plaget med, er så godt som borte.

LES OGSÅ: Diabetespasientens møte med papirmølla

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 1 tilbakemelding
Del: