En mage full av stikkskader

En mage full av stikkskader

Frida Rasch
Født i 1994 og oppvokst i Bergen. Jeg bor nå i Nittedal sammen med samboer og hund, er utdannet siviløkonom og jobber som digital analytiker. Da jeg fikk diabetes type 1 i 2020 var jeg 25 år, og visste ingenting om sykdommen. Siden den gang har jeg hatt en bratt læringskurve, og fått en økt tørst etter å lære andre om den og.
Publisert første gang: 06.11.22

Det er i utgangspunktet ikke noe problem med merker på magen etter injeksjoner. De er sjeldent eller aldri plagsomme, vonde eller kløende. Men, de er der og ser stygge ut og kan påvirke selvfølelsen.

Jeg setter insulindoser manuelt ved hjelp av sprøyter i magen og lårene. I magen setter jeg omtrentlig fem til ti stikk om dagen. Jeg prøver å variere hvor i magen jeg setter sprøyten, men er nok ikke så dreven på det.

Annonse

LES OGSÅ: Skader du deg selv unødig?

Bitteliten sprøytespiss, mange ganger om dagen

Sprøytespissen jeg bruker er bare fire millimeter lang, og veldig tynn. Den er likevel såpass at om jeg ikke kniper huden sammen med tommel og pekefinger før jeg setter sprøyten, gjør det nesten alltid vondt. Når jeg setter fem til ti stikk i magen hver dag blir det mange som ikke blir helt riktig.

LES OGSÅ: Accu-Fine pennekanyler – skånsom for huden din

Fra nesten usynlige merker til større blåmerker

Hvor mange og synlige merker jeg har på magen etter sprøytebehandlingen varierer veldig. I perioder har jeg flere blåmerker og synlige prikker på injeksjonsstedene. Noen ganger er det små harde klumper på magen. Andre ganger er magen tilsynelatende stikkfri, men ser man godt nok etter ser man tegnene etter insulinbehandling.

Kvinne setter insulin i magen, en mage full av stikkskader
Illustrasjonsfoto: Getty images.

Ikke noe problem, bare litt

Det er i utgangspunktet ikke noe problem med en mage full av stikkskader etter injeksjoner. De er sjeldent eller aldri plagsomme, vonde eller kløende. Men, de er der og ser stygge ut og kan påvirke selvfølelsen. Men som med alt annet diabetesrelatert; selv om vi ikke vil ha noe av det så har vi ikke noe valg. Det beste vi kan gjøre for oss selv er å finne aksept.

Annonse

LES OGSÅ: Det tok et år før jeg oppdaget at det er forskjell på insulintypene

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: