Blodsukkervennlige lunsjer på hjemmekontoret

Blodsukkervennlige lunsjer på hjemmekontoret

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 27.02.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Etter to år med hjemmekontor har jeg blitt en racer på å lage kjappe, gode, næringsrike og blodsukkervennlige lunsjer.

En av fordelene med hjemmekontor er at man kan lage bedre lunsjer enn medbrakt matpakke eller knalldyre kantiner. Og det trenger ikke nødvendigvis ta lang tid. Det meste av de rettene jeg lager til lunsj, trenger et par minutter med forberedelse. Det har man alltid tid til.

Annonse

Omeletter

Omelett kan varieres i det uendelig. Ut ifra hvor sulten jeg putter jeg i ulike ingredienser. Jeg spiser stort sett ett egg om dagene og tilsetter heller ekstra eggehvite til omeletten. Favoritten er spinat og ost, den komboen er magisk. Skinke er også godt, man kan putte i hva man vil eller spise den «bar» med gode kryddermikser på. Jeg steker den på svak varme og bretter den i to etter ca 10 minutter. Da får den en litt bløt kjerne.

Prøv gjerne: Omelett med spinat og chevre

Grøt

Grøt spiser jeg hver dag. Nå under korona har det ofte blitt grøt til lunsj. Trikset for et kjapt måltid er å lage den i mikrobølgeovnen slik at du slipper å stå og røre i grøten. Jeg blander gjerne litt rått kakaopulver i, fem suketter og litt salt. Fem minutter i mikrobølgeovnen er nok og lunsjen er klar. Topp gjerne med litt smør. Du kan selvsagt toppe med det du vil, litt kokos, bær, peanøttsmør og cottage cheese passer godt til.  

Prøv gjerne: Speltgrøt med bokhvete

Supper

Hjemmelagde supper er veldig enkelt og godt. Kan varieres i det uendelige i forhold til hva du har i kjøleskapet av grønnsaker. Jeg pleier å beregne 5 dl veske til 800 gram grønnsaker. Da blir konsistensen perfekt når jeg blender suppa. Favoritten er gresskarsuppe med masse hvitløk, ingefær og kokosmelk. Det tar fem minutter og lage og trenger ca en halvtime å koke før du blender eller bruker stavmikser. Alt av grønnsaker kan brukes, men husk godt med krydder for god smak.

Annonse

Prøv gjerne: Selleri – og gulrotsuppe

Cottage cheese

Cottage cheese har jeg alltid i kjøleskapet. Det kan brukes til så mye og er godt alene og sammen med annen mat. Min lunsjfavoritt er å blande cottage cheese med et beger Yoplait dobbel null. Det er så godt, og metter lengre. Har jeg sukkerfritt syltetøy er det godt å ha det på toppen. Men kanskje ikke det beste for blodsukkeret, så pass på. Jeg kan ha utfordringer med meieriprodukter og må passe på et par timer etter jeg har spist, at toppen ikke blir for stor.

Middagsrester

Noen ganger lager jeg ekstra middag slik at jeg kan ha til lunsj i løpet av uka. Jeg er glad i å spise rester og kaster så å si aldri mat. Derfor er middagrester til lunsj en god løsning for meg. Raskt går det også, jeg varmer alltid i mikrobølgeovnen. Spiser jeg en større lunsj kan jeg spise middag litt senere. Dette er praktisk de gangene jeg skal noe rett etter jobb og kan ta noe enkelt etter jobb og spise middag på kvelden.

Hva spiser du til lunsj på hjemmekontoret?

Les også: Slik gjør du hverdagsmaten sunnere

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: