Omelett med spinat og chèvre

Omelett med spinat og chèvre

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 17.12.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Egg er noe av det mest næringsrike som finnes, og tilberedelsen kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel denne deilige omeletten.

Karbohydrater: ca 1 g per 100

Dette trenger du:

6 egg

Annonse

1 dl helmelk

Salt og pepper, etter smak

150 g frisk spinat

150 g myk chèvre, gjerne norsk

Meierismør til steking og smøring av form

Annonse

Tips! I sesong kan du bytte ut spinat med nysprungne skvallerkålblader.

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Pisk sammen egg og melk, smak til med salt og pepper (det går fint å smake på rå egg i Norge, men hvis du ikke vil kan du ta ¾  ts salt)
  3. Skyll og tørk spinaten, stek den i litt smør til den faller sammen.
  4. Ha egg i en smurt paiform, legg på spinat og chèvre i biter.
  5. Stek i ovnen i 20-25 minutter, til omeletten har stivnet i midten.

Super å ha med i lunsjboksen eller på hjemmekontoret

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: