Speltgrøt med bokhvete

Speltgrøt med bokhvete

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 15.02.16 | Sist redigert: 02.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat: ca 50 g per porsjon grøt (uten topping)

Speltgrøt er perfekt hverdagsfrokost, og sikrer et stabilt blodsukker ut over dagen.

Annonse

Det kan være en god idé å huske å inkludere litt nøtter og frø i grøten, slik at du ved siden av masse fine fiber fra korn, får i deg litt sunne fettsyrer. Jeg liker aller best å tilsette litt linfrø i grøten, men solsikkekjerner og chiafrø er også helt supert.

Grøt kan lages av ulike typer korn, og jeg regner med at mange er enige med meg om at havregrøt er en favoritt. For øvrig kan det være fint å variere litt innimellom, og da synes jeg denne speltgrøten med proteinrik og glutenfri bokhvete er super.

PRØV OGSÅ: Proteinrike rundstykker helt uten gluten

Ingredienser

speltgrøt

Foto: Hanna Dale

1 porsjon

0,5 dl speltflak
0,5 dl bokhveteflak
1 ss linfrø
1 klype salt
1 klype ren vanilje
2 dl melk
1 dl vann

Annonse

Forslag til topping:

blåbær
yoghurt naturell
usøtet eplepuré
kanel
eventuelt søtning

PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensen i en kjele. Kok opp under omrøring, og la grøten putre til den har fått ønsket konsistens. Server med din favorittopping. Jeg synes yoghurt naturell og blåbær gjør seg ekstra godt her. God frokost!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: