rundstykker på bakepapir i langpanne

Proteinrike rundstykker – helt uten gluten

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per 100g: 25 g
KH per rundstykke: 17 g, hvorav fiber: 5 g, hvorav protein: 13,5 g

Disse rundstykkene er supre når du ikke gidder vente på at deigen skal heve, men har lyst på nystekte rundstykker så raskt som mulig.

Bakst som ikke trenger å heves er tidsbesparende – på litt over en halvtime er de klare. Derfor gjør de seg godt som en spontan frokost på en søndag morgen.

I tillegg til å være rike på protein er de både glutenfrie/hvetefrie og laktosefrie, hvis det tilfeldigvis skulle være et behov. Putt de du ikke spiser rett i fryseren, da holder de seg best.

LES OGSÅ: Crispy glutenfrie nøttekjeks

Ingredienser

frokost, rundstykker med ost gulrot i skål

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Oppskriften gir 8 stk

4 dl havregryn
2 dl mandler
2 ss potetmel
2 ss linfrø
3 ss solsikkekjerner
1 ss psylliumhusk (fiber)
1 ts bakepulver
1 krm salt

3 egg
250 g cottage cheese (1 liten boks)
solsikkekjerner til toppen

LES OGSÅ: Supergode havrerundstykker med cottage cheese

Fremgangsmåte:

  1. Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og kjør det jevnt med en stavmikser for å fjerne klumpene i cottage cheesen.
  2. Mal halvparten havregryn og mandler til mel i en miksmaster.
  3. Vend inn alle de tørre ingrediensene i det flytende, til du har en fast deig som er mulig å forme med hendene. Juster evt med litt melk/vann eller mel ved behov.
  4. Ha litt vann på hendene og form 8 stk rundstykker som du presser litt flate på en bakeplate. Topp hvert rundstykke med solsikkekjerner.
  5. Sek i midten av ovnen i 20-25 minutter, til rundstykkene har en gyllen overflate. Avkjøl.

LES OGSÅ: Lær deg å lage din egen leverpostei – med video!

Del: