Glutenfritt nøttebrød

Glutenfritt nøttebrød

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.08.15 | Sist redigert: 25.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Et superenkelt, glutenfritt brød rikt på gode fettsyrer, proteiner og mineraler, med et lavt innhold av karbohydrater sammenliknet med et normalt brød. Pass på at du bruker glutenfrie havregryn hvis du vil ha brødet helt glutenfritt. Ingen heving, elting eller gjær, dette brødet er klart på 1-2-3!

Brødet blir selvfølgelig ikke luftig slik det blir når du baker med gjær, men det har en fyldig smak og sprø konsistens, og passer helt perfekt til ost. Brødet er kompakt og næringsrikt, så en skive metter godt! Du kan bruke akkurat det du har og liker av nøtter, kjerner og frø. Jeg brukte en god blanding av det jeg hadde tilgjengelig: linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, mandler, hasselnøtter og valnøtter. 

Annonse

Næringsinnhold:

Karbohydrater: ca 130 g

Kcal: ca 3500

Fordelt på 24 skiver:

Karbohydrater: 5,4 g

Kcal: 145nøttebrød1

Annonse

Dette trenger du:

1 brødform

  • 3 egg
  • 3 ss olivenolje
  • 1 krm salt
  • 5 dl havregryn
  • 6 dl nøtter + frø

Slik gjør du det:

Visp sammen egg, olje og salt. Vend inn havregryn, nøtter og frø til du har en relativt fast deig. Juster med noen ss vann hvis deigen er for tykk, eller litt mer havregryn hvis deigen er for løs. Hell deigen i en brødform kledd med bakepapir. Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 30 min, til brødet har en gyllen overflate. Avkjøl før servering.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på spinatvafler

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: