Oppskrift på spinatvafler

Oppskrift på spinatvafler

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per hele vaffelplate: 21 gram
Hvorav fiber: 3,7 gram

Har du lyst på en skikkelig god helgefrokost, eller en litt mer spennende matpakke? Prøv spinatvafler!

Vafler behøver ikke nødvendigvis være et dårlig valg med mye raske karbohydrater! Disse grønne vaflene med spinat er rike på fiber, og fungerer perfekt som underlag til det meste av pålegg. Spinatvafler passer ypperlig som en digg helgefrokost, eller for å sprite opp matpakka.

Annonse

PS! Oppskriften er helt uten sukker og hvetemel.

PRØV OGSÅ: Grove matvafler uten sukker og hvetemel

Ingredienser

Oppskriften gir 1 vaffelplate

30 g havregryn
½ ts kardemomme
1 krm salt
1 egg
2 ss yoghurt naturell
2-3 ss melk
en stor neve fersk spinat
smør til steking

Spinatvafler med pålegg

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på kesam-omelett med ost

Annonse

Fremgangsmåte

1. Mal havregryn til mel i en food-prosessor eller mikser.

2. Tilsett alle de andre ingrediensene, og kjør til du har en knallgrønn og glatt røre. Juster med litt melk eller havregryn ved behov.

3. Smør vaffeljernet med litt smør og stek vaffelen til den er gyllen.

4. Server med ønsket pålegg, for eksempel hvitost.

PRØV OGSÅ: Søtpotetvafler – et litt bedre valg

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: