Oppskrift på spinatvafler
Karbohydrater per hele vaffelplate: 21 gram
Hvorav fiber: 3,7 gram
Har du lyst på en skikkelig god helgefrokost, eller en litt mer spennende matpakke? Prøv spinatvafler!
Vafler behøver ikke nødvendigvis være et dårlig valg med mye raske karbohydrater! Disse grønne vaflene med spinat er rike på fiber, og fungerer perfekt som underlag til det meste av pålegg. Spinatvafler passer ypperlig som en digg helgefrokost, eller for å sprite opp matpakka.
PS! Oppskriften er helt uten sukker og hvetemel.
PRØV OGSÅ: Grove matvafler uten sukker og hvetemel
Ingredienser
Oppskriften gir 1 vaffelplate
30 g havregryn
½ ts kardemomme
1 krm salt
1 egg
2 ss yoghurt naturell
2-3 ss melk
en stor neve fersk spinat
smør til steking
PRØV OGSÅ: Oppskrift på kesam-omelett med ost
Fremgangsmåte
1. Mal havregryn til mel i en food-prosessor eller mikser.
2. Tilsett alle de andre ingrediensene, og kjør til du har en knallgrønn og glatt røre. Juster med litt melk eller havregryn ved behov.
3. Smør vaffeljernet med litt smør og stek vaffelen til den er gyllen.
4. Server med ønsket pålegg, for eksempel hvitost.
PRØV OGSÅ: Søtpotetvafler – et litt bedre valg
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.