Lær deg å lage din egen leverpostei – med video!

Lær deg å lage din egen leverpostei – med video!

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på hanneskjøkken.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog, medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrat per 100 g: ca. 3 g

Lever er noe av det mest næringsrike man kan spise. Denne oppskriften er så enkel at alle kan få det til. Hjemme hos oss mener vi at posteien smaker bedre enn den man får i butikken. I tillegg inneholder den råvarer av høyere kvalitet og er derfor mer næringsrik. Server den lun til middag eller kald som pålegg. Holder seg fire-fem dager i kjøleskap.

Ingredienser

  • 200 g bacon
  • 500 g kyllinglever
  • ¼ ts ingefær
  • ½ ts muskat
  • 1 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 1 løk
  • 3 egg
  • 2 dl hvit saus

Fremgangsmåte

  1. Ha bacon, løk, lever og salt i en foodprosessor. Kjør blandingen helt glatt.

  2. Ha i egg, krydder og hvit saus (se oppskrift under) og kjør til en fin masse.

  3. Hell blandingen i smurte brødformer.

  4. Stekes i vannbad på 150 grader i 1 time.

  5. Når posteien er avkjølt kan du skjære den i passe porsjoner. Frys det du ikke klarer å spise opp i løpet av 4-5 dager, resten oppbevarer du i lufttett boks eller plast i kjøleskap.

Hvit saus

Ingredisenser

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel eller spelt
  • 2 dl helmelk
  • Salt og pepper

 Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kasserolle, tilsett melet og la det frese litt under omrøring.
  2. Tilsett melk i smør- og melblandingen under kraftig visping (for at det ikke skal svi seg eller bli klumper).
  3. La sausen småkoke cirka fem minutter (til den er tykk og ikke smaker av mel).
  4. Rør ofte slik at sausen ikke svir seg.
  5. Smak til med salt og pepper.

En leverpostei med kun nyttige ingredienser

Denne hjemmelagete posteien inneholder gode råvarer som kroppen kan nyttegjøre seg av. For deg som er opptatt av blodsukkerstigningen etter et måltid kan det være fint å vite at posteien nesten ikke inneholder karbohydrater (i motsetning til de fleste du får kjøpt i butikken). I tillegg slipper du unna veldig mye tilsetningsstoffer uten at det går ut over smaken!

Hva med å lage leverpostei til helgefrokosten?

Foto: Roche

Foto: Roche

Del: