Avokado- og eggesalat

Avokado- og eggesalat

Nussara Guldberg
Blogger mest om mat, litt reise og om andre inspirasjoner. Ha et riktig og variert kosthold er viktig for å få hverdager til å fungere så bra som mulig, men det skal være enkelt, kjapt og sunt. Liker variere med fisk, kjøtt, skalldyr og vegetariske retter, og elsker å eksperimentere med f.eks. asiatiske eller andre eksotiske smaker.
Publisert første gang: 02.09.15 16:17
Karbohydrat: 4 gram per 100 gram

Dette er et sunt og godt hjemmelaget pålegg som de aller fleste kan like, og som er veldig enkel å lage!

Accu-Fine vitusapotek

Denne oppskriften på avokado- og eggesalat er proteinrikt og inneholder sunne fettsyrer fra avokado og eggeplommer.

Avokado er en frukt som mest kjent for å være en rik kilde på enumettet fett og vitamin B (folat). I tillegg inneholder avokado også mineralet kalium som blant annet har en blodtrykksenkende effekt. Dette pålegget kan både serveres på knekkebrød eller på speltlomper, med for eksempel magert kjøttpålegg og salatblader.

PRØV OGSÅ: Knekkebrød med havre og chiafrø

Avokado- og eggesalat

Ingredienser

Gir 4 porsjoner

4 stk hardkokte egg, grovhakket
1 stk moden avokado, terninger
1 stk vårløk, finsnittet
1 ss majones
1 ss créme frâiche
1/2 – 1 ss ferskpresset sitronsaft
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
en liten klype paprikapulver

PRØV OGSÅ: Uimotståelig auberginedipp med yoghurt

Fremgangsmåte

1. Grovhakk hardkokte egg, kutt avokado i terninger og finsnitt vårløk.

2. Bland så majones, créme frâiche, ferskpresset sitronsaft, salt og pepper sammen. Ha i egg, avokado og vårløk og vend forsiktig sammen.

3. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft etter smak og behag. Dryss til slutt over med litt paprikapulver.

PRØV OGSÅ: Deilig eggerøresalat

0/5 (0 Reviews)
Del: