Å reise med diabetes type 2

Å reise med diabetes type 2

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 31.10.21 | Sist redigert: 10.06.24

Jeg tok med familien og reiste en tur til Spania. Det var etterlengtet, men minnet meg også på at det er noen ting jeg må huske ekstra godt på med diabetes type 2 med på turen.

Sett bort fra de tingene som alle må huske på når de skal reise, slik som pass, billetter og klær, er det en del ting ekstra jeg må pakke med meg. Som nevnt i tidligere innlegg, er jeg heldig å slipper å ta insulin. Det gjør meg dog ikke fritatt for medisiner. Pilleregimet mitt bør jeg helst ikke tulle med, og i hvert fall ikke når man befinner seg i et annet land der ikke nødvendigvis alle snakker engelsk.

Annonse

Hva jeg pakker med meg

Derfor har jeg alltid med meg nødvendige tabletter i håndbagasjen. På den måten trenger jeg ikke bekymre meg for medisiner dersom bagasjen skulle bli borte på veien. I tillegg har jeg alltid på meg et lite etui med de medisinene jeg skal innta under selve reisen – og gjerne noen ekstra i tilfelle. I tillegg har jeg alltid med meg min Accu-Chek Mobile. Jeg må nemlig måle blodsukkeret litt oftere når jeg er ute og reiser.

LES OGSÅ: Reisen avlyst!

Ofte går flyet på ugunstige tidspunkt, slik som ved avreisen der vi måtte reise til flyplassen halv fire på morgenen. Dette pluss litt stress, kan gjøre sitt med blodsukkeret. Derfor pakker jeg alltid med meg noe å spise i håndbagasjen. Ofte pakker jeg noen Nutrilettbarer, da de holder seg godt og tar lite plass. Denne gangen viste det seg å være ekstra lurt, da det var mange av spisestedene og butikkene på Gardermoen som fremdeles holdt stengt etter pandemien.

LES OGSÅ: Min firbente diabetesmedisin

Godt utvalg av sukkerfritt

Ellers må jeg si at det er svært behagelig å være på reise med type 2 diabetes. Jeg må stort sett holde meg unna sukkerholdige produkter i hverdagen. Derfor er det deilig å komme til et land der utvalget av både desserter og andre ting man kan ønske seg var sukkerfritt hjemme faktisk er det. Dessuten er det ikke feil å få litt sol og varme når høsten er på full vei hjemme.

Annonse

LES OGSÅ: Som pårørende til en med diabetes type-2

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 1 tilbakemelding
Del: