Varme dager og diabetes

Varme dager og diabetes

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 19.08.21 | Sist redigert: 26.06.23

Med diabetes har man større risiko for utmattelse av varme, og det er derfor svært viktig å erstatte det væsketapet man har. 

Pepsi Max er en av mine favoritter, så jeg sørger alltid for å ha et lite lager liggende. Deilig å skylle ned et glass når man har vært ute i varmen. 

Annonse

Heldigvis bor vi også på et sted med godt vann, og det er kanskje den aller beste tørstedrikken. Det går dessuten an å lage saftis av sukkerfri saft, det er både svalende og godt. Legen min har også anbefalt meg å sjekke blodsukkeret litt oftere når det er ekstra varmt.

LES OGSÅ: Sommer, min venn diabetes og meg

Føtter i varmen

Jeg har jo tidligere skrevet om føtter og diabetes, og det er selvfølgelig spesielt aktuelt nå på sommeren. Det er fristende å gå en tur på standen med bare føtter, men et godt råd er; gå aldri uten strandsko. Spesielt hvis man har tatt en tur til varmere breddegrader hvor sanden på stranda kan være svært skummel.

Jeg har selv erfart et skikkelig brannsår under den ene foten. Det gikk bra etter rask legebehandling. Får man et slikt sår kan det få alvorlige konsekvenser, så rask medisinsk behandling er viktig. Det samme gjelder for om man skjærer seg på en skarp stein. 

LES OGSÅ: Nyt sommeren med god, sukkerfri is

Annonse

Sjekk føttene hver dag

Det er dessuten alltid lurt å tørke føttene godt etter et bad, også mellom tærne, da unngår man fotsopp. En god daglig rutine er egentlig å sjekke føttene hver kveld, enten det er sommer eller vinter. Da unngår man ubehagelige overraskelser.

Jeg smører føttene mine hver morgen og kveld med et godt, gammeldags produkt som heter Carbaderm. Det er laget av carbamid og selges på apoteket. Den er ikke spesielt fancy, men den binder fuktigheten godt. Min fotterapeut har imidlertid sagt at jeg må unngå å smøre lotion mellom tærne, det kan gjøre at det blir stående fuktighet her.

Jeg håper vi får flere varme, fine dager og ønsker deg en fortsatt strålende sommer.

LES OGSÅ: Min firbente diabetesmedisin

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: