Nyt sommeren med god sukkerfri is

Nyt sommeren med god sukkerfri is

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 22.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Endelig er sommeren her og vi kan nyte late sommerdager. Og noe av det beste – synes jeg – er at det finnes masse god og sukkerfri is i butikken.

Jeg husker tilbake da jeg fikk diabetes i 2006. Det var få sukkerfrie alternativer når det kom til desserter, og i alle fall ikke is. Skulle jeg ha sukkerfri is måtte jeg lage det selv med saft og fryse ned.

Annonse

Det fungerer hjemme, men er jeg på kafe eller ute på noe annet, er det fint å kunne kjøpe noe over disk. Jeg holder meg helt unna sukkerholdige matvarer. Derfor er ikke vanlig is et alternativ. De siste par årene har utvalget av god sukkerfri is, blitt ganske så stort. Her er en oversikt.

Diplom-is

Diplom-is har et bredt utvalg av iser uten tilsatt sukker:

Vaniljeis i boks uten tilsatt sukker
Dreamy salty caramel delight uten tilsatt sukker
Dream Frappe Delight uten tilsatt sukker
Fun light pinneis
–  ulike smaker

Min favoritt blant disse er Dramy salty caramel delight. Den finnes både i 0,5 liters boks og på pinne. Nydelig smak av vaniljeis og salt karamell.

PRØV GJERNE: Opp-ned rabarbrakake

Annonse

Hennig Olsen

Sørlandsis duo uten tilsatt sukker
Creme Mini Salt uten tilsatt sukker
Ulike ZERoh iser
– ulike smaker i sesong

Nyhet denne sommeren er Creme Mini salt karamell. Den må dere prøve! De kommer i en eske med seks små iser, perfekt for en liten dessert.

Barebells is

Isene fra Barebells er uten sukker og inneholder masse proteiner. For dere som kjenner til proteinbarene fra Barebells, så smaker isen minst like godt! Disse kan være vanskelig å finne, men jeg vet flere Narvesen kiosker som har dem inne. Min favoritt er den med lakris og bringebær.

Hazelnut nougat
Salty-peanut
Raspberry licorice
Caramel pecan
Strawberry vanilla

Isbilen

Hos oss er det to ulike isbiler som kommer en gang i uken. Begge disse har sukkerfrie alternativer som er skikkelig gode. Begge er laget på fløte.

Har du en sukkerfri isfavoritt?

LES OGSÅ: Småspising er håpløst for blodsukkeret mitt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: