Opp-ned rabarbrakake

Opp-ned rabarbrakake

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 20.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Dette er ikke den vakreste kaken, men smaken er fantastisk!

Karbohydrater: ca 24 g per 100

Bunn:

4 stilker rabarbra

Annonse

50 g kokosblomstsukker

2 ss smør

Slik gjør du:

  1. Del rabarbra i små biter.
  2. Smelt smør i en panne, bland inn rabarbra og rør godt rundt.
  3. Ha rabarbraen i en kakeform og strø kokosblomstsukker på toppen.

Lokk:

150 g rårørsukker (du kan også bruke samme mengde vanlig sukker eller kunstig søtning)

150 g smør

3 egg

Annonse

100 g speltmel

50 g mandelmel

1 ts bakepulver

1 sitron, saft og skall

PRØV OGSÅ: Bananbrød med eple og sesam

Slik gjør du:

  1. Pisk smør og sukker hvitt, bruk gjerne elektrisk visp.
  2. Ha i ett og ett egg mens du pisker videre.
  3. Rør inn resten av ingrediensene.
  4. Trykk deigen ut over rabarbraen.
  5. Stek kaken på 180 grader over-og undervarme i 35-40 minutter.
  6. Du kan snu kaka før servering slik at rabarbraen kommer på toppen eller servere den som den er.
Opp-ned rabarbrakake
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Opp-ned rabarbrakake
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Med pisket krem eller hjemmelaget vaniljeis til?

PRØV OGSÅ: Bringebærdessert uten tilsatt sukker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: