Bananbrød med eple og sesam

Bananbrød med eple og sesam

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 25.03.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: per 100 g: 22 g.: per brød: 315 g

Bananbrød har florert på sosiale medier det siste året, og det med god grunn.

Bananbrød er først og fremst innmari godt, men også en nydelig måte å bruke opp brune bananer på. Dette brødet er relativt grovt, og fungerer fint både til frokost, lunsj og kvelds. Smaker aller best med gulost, spør du meg. 

Annonse

PRØV OGSÅ: Hjemmelagde energibarer med tørkede bær

Dette trenger du:

5 dl havregryn, males til mel

1 dl fint speltmel

1 dl grovmel etter ønske

1 krm salt

Annonse

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

3 godt modne bananer

300 g yoghurt naturell

3 egg

2-3 dl melk etter ønske (jeg brukte mandelmelk)

1 stk stort eple, revet

sesamfrø

PRØV OGSÅ: Asiatisk salat med mango, gulrot og feta

Slik gjør du:

1. Begynn med å male havregryn til mel i en blender eller med en stavmikser. Dersom du allerede har havremel, bruker du ca 4 dl av det. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

2. Miks 2 bananer, yoghurt, egg og melk til en jevn røre med en stavmikser. Vend det våte inn i det tørre. Du skal nå ha en fast, men klissete deig.

3. Skrell eple og riv det på et rivjern. Vend revet eple inn i deigen. Ha deigen i en brødform med bakepapir. Topp med masse sesamfrø, et dryss kanel og en banan delt i to på langs.

4. Stek nederst i ovnen på 200 grader i 40-50 minutter, til brødet er gyllent og fast inni.

5. Avkjøl på rist, og server for eksempel med ost eller smør.

6. Oppbevar i pose i kjøleskap.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på sukkerfri brownie

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: