Oppskrift på saftig sukkerfri brownie

Oppskrift på saftig sukkerfri brownie

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 11.06.20 | Sist redigert: 18.06.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 32 g, kalorier: 500 i hele kaken

Denne oppskriften på sukkerfri brownie ble til en dag jeg var lei av grøt og hadde lyst på noe søtt til frokost. Ja, du leste riktig: kake til frokost!

Det er fullt mulig så lenge den inneholder sunne ingredienser du blir mett av. Den har en god kombinasjon av sødme fra gresskar og sukrin gold, til proteiner fra bønnene, fett fra smør og antioksidanter fra kakao. Den inneholder lite karbohydrater, men det er sånn jeg liker det.

Annonse

Dette trenger du:

100 gram hvite bønner
150 gram revet gresskarkjøtt
4 ss kesam vanilje uten sukker
½ dl sukrin gold
½ ts salt
½ dl kakaopulver
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
50 gram smeltet smør
2 egg

brownie

Foto: Kristi Herje Haga

Slik gjør du:

Riv gresskarkjøttet og mos de hvite bønnene sammen. Tilsett egg, kesam og sukrin gold. Rør godt.

Tilsett så alt det tørre og rør det sammen.

Til slutt tilsetter du smeltet smør som er avkjølt. 

Hvis du synes røren blir litt tykk, da kan du tilsette litt mer kesam. La gjerne røren svelle litt (fiberhusken gjør at den blir tykkere etter hvert).

Annonse

Jeg bruker en liten rund kakeform på 18 cm. Da får kaken perfekt høyde.

Stekes på 170 grader i 45 minutter. Smaker best lunken, men blir fastere hvis den står og blir kald.

Velbekomme!

PRØV GJERNE: Proteinrik sjokoladekake

brownie

Foto: Kristi Herje Haga

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: