Proteinrik sjokoladekake

Proteinrik sjokoladekake

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrat: med vanlig mørk sjokolade (70% kakao) vil kaken inneholde ca 15-18 g per 100 g.

Denne oppskriften på proteinrik sjokoladekake inneholder tofu. Men du kjenner det ikke når du spiser den.

Diabetes, blodsukkermåler,

Kaken har en kremete konsistens og smaker intenst av mørk sjokolade. Perfekt som kos på en helt vanlig hverdag.

Sjokoladekake

(Oppskriften holder til to små former)

75 g sukkerfri sjokolade (70% kakao)

½ ss kakaopulver

100 g tofu (nøytral smak)

2 ss sukrin

2 ss helmelk

½ ts vaniljepulver

 

Slik gjør du:

Smelt sjokolade i vannbad. Kjør alt i en foodprosessor til en glatt masse. Ha i passende former og sett i kjøleskapet et par timer. Nyt!

Tips! Servér med jordbærsaus av frosne bær, litt vann og sukrinmelis (kjøres i blender)

Tofu – lite karbohydrater og mye proteiner

Tofu er laget av soyamelk (fra soyabønner) og er hverdagskost i flere land i Asia. Tofu har et lavt innhold av karbohydrater (ca 1 g per 100 g), er rikt på proteiner og svært magert. Du får kjøpt det i dagligvareforretninger med godt utvalg og i de fleste asiatiske matbutikker.

Karbohydratinnhold:

Karbohydratene i denne desserten kommer i all hovedsak fra den mørke sjokoladen og varierer etter hvilken type du velger. Med en vanlig mørk sjokolade med 70% kakao vil kaken inneholde ca 15-18 g karbohydrater per 100 g.

Til morgenkaffen, kanskje? 🙂

PRØV GJERNE: Sjokoladekake uten mel

Accu-Chek Guide & mySugr
0/5 (0 Reviews)
Del: