Hjemmelagde energibarer med tørkede bær

Hjemmelagde energibarer med tørkede bær

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 28.02.19 | Sist redigert: 05.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Hele deigen: 49. Bruker du ferske bær, blir karbohydratinnholdet mindre. Men bruk da også mindre bær enn ved tørket, da væskeinnholdet er større.

Har du, slik som jeg, ofte lyst på en energibar? Bare for å oppdage at de man kjøper ofte er fulle av sukker? Hjemmelagde energibarer mye sunnere enn ferdigkjøpte, så da må jo vi lage selv da.

Annonse

Jeg har fremdeles bær i fryseren etter sanking i fjor sommer, og noen bær har jeg fått i gaver fra venner med hager. Men du kan selvfølgelig også bruke ferske bær.

Dette trenger du:

  • 40 gram tørket stikkelsbær
  • 70 gram ripsbær
  • 45 gram erte-proteinpulver (eller annet lavkarbo-proteinpulver)
  • 25 gram gresskarkjerner
  • 25 gram chiafrø
  • 3 ss kokosolje
  • 50 gram hele mandler
  • 3 ss avokado olje (eller en annen nøytral olje)
  • 60 gram fibersirup (du kan bruke både den blanke og den brune)
  • 4 ss sukrin
  • 1 ts salt
  • 1 ts anisfrø

Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv eller i en blender. Deigen skal være litt seig.

    energibar

    Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

  • Trykk deigen godt sammen med hendene, så den holder sammen.
  • Form så deigen til et lite brød.
    energibar

    Foto: Benedikte Knudsen

     

  • Del så “brødet” opp i passe tykke stykker.
  • Pynt gjerne med gresskarkjerner og tørket frukt.

Disse er supre å ha med seg i matpakken til lunsj, eller på trening.

energibar

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

De tar liten plass, så har du et sunt mellommåltid som metter.

God fornøyelse!

LES OGSÅ: Snacks on the go

Se gjerne flere oppskrifter på bloggen min: www.mintype1mat.no.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: