Sommer, min venn diabetes og meg!

Sommer, min venn diabetes og meg!

Elisabeth Karina Larsen Nordvik
Født i 1974, opprinnelig fra Finnsnes, men bor i Tromsø. Hadde svangerskapsdiabetes i 1998/99 som utviklet seg til diabetes type 1. Fikk etter 17 år vite at jeg hadde LADA i grunnen på min diabetes. 2 barn og ett barnebarn. Er utdannet spesialpedagog, men jobber nå som personalkonsulent. Har alltid vært ”flink pike” og møtte nesten veggen i oktober 2018. Var sykemeldt frem til april 2020 og har innsett hva en kronisk sykdom kan medføre etter et langt liv med diabetes, både fysisk og psykisk. Brenner for økt kunnskap og åpenhet rundt diabetes!
Publisert første gang: 23.06.21 20:38

Dere skal nå få hilse på min venn som heter diabetes. Vi har et evigvarende vennskap og vi har begge erfart at man må gi og ta for at forholdet vårt skal fungere, spesielt på sommeren kanskje? Jeg er den spontane, mens min venn Diabetes er den late sett fra mitt ståsted, vel og merke…

Endelig er sommeren tilbake, også i Nord Norge! Jeg oppriktig elsker sommer og sol! Deilig når det er varmt ute og jeg blir så glad til sinns. Dessverre er ikke min venn Diabetes like glad i varmen. Det er utfordrende siden vi er ulike der. Vi klarer ikke helt å kommunisere på denne årstiden!

Accu-Chek Guide

Utfordringer i varmen

De fleste som har en venn kalt Diabetes har nok ulike utfordringer i sommervarmen. Jeg og min venn Diabetes har som utfordring at varmen gir oss høyt blodsukker. Ikke nødvendigvis kjempehøyt, men høyere enn vanlig. Min venn Diabetes kan ikke forklare årsaken til meg, enda det er min venn diabetes som styrer MITT blodsukker! Dette gir oss utfordringer i vennskapet. Vi kommuniserer ikke godt på dette området og ofte føler jeg at min venn Diabetes vinner denne kampen.

Fjelltur

Som et godt eksempel kan jeg nevne at jeg kunne godt ha tenkt meg å gå lange fjellturer om sommeren. Ikke nødvendigvis de mest utfordrende løypene, men jeg elsker naturen, selv om jeg hater insektene. Min venn Diabetes synes overhode ikke noe om å dra på fjelltur! Jeg synes min venn Diabetes er lat, men etter mange år med krangler og erfaringer er vi blitt enige om at vi lar de lange fjellturene ligge. Vi tok et felles valg.

LES OGSÅ: Min firbente diabetesmedisin

Jeg + min venn diabetes

Vi liker helst å holde oss for eksempel borte fra sydenturer om sommeren. Spesielt i de periodene når det er virkelig varmt i ulike land. Vi er begge enige om at det er litt skummelt og plages med blodsukkeret i fremmede land. Trist, tenker sikkert noen. Men for oss er det et gjennomtenkt valg etter de utfordringer vi har erfart over veldig mange år. Dessuten har Norge og de nærmeste landene mye å by på når det er sommer! Da har vi umiddelbart tilgang til det vi trenger og vi slipper å planlegge så mye.

Evigvarende vennskap

Jeg elsker sommeren på min måte og min venn Diabetes på sin måte. Vi har klart å komme til en viss enighet. På denne måten kan vennskapet opprettholdes. Ja, for man er jo dessverre påtvunget et evigvarende vennskap. Sånn innerst inne så kunne jeg til tider ha ønsket min venn Diabetes «dit pepperen gror», men det kan jeg jo ikke. Så da må vi inngå kompromisser. Men for all del, ikke si til min venn Diabetes at jeg egentlig ikke liker han.

Accu-Chek Mobile - Boots

LES OGSÅ: Min venn blodsukkeret

Et gi og ta forhold

Det gikk veldig mange år før jeg og min venn Diabetes ble venner og vi har gjort mange valg opp gjennom årenes løp. Valg for å tilpasse oss hverandre på best mulig måte. Det er som et forhold, man må gi og ta for at forholdet det skal fungere – om man vil eller ikke.  Det har ført til bedre livskvalitet for meg og et bedre vennskap til min venn, Diabetes.

LES OGSÅ: Takk til dere som spør!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: