Takk til dere som spør

Takk til dere som spør

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 09.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg er heldig som er omringet av mange som bryr seg om meg og hvordan jeg har det. Jeg får ofte spørsmål fra bekjente om hvordan det går med meg og min diabetes. Takk for at dere bryr dere!

Enkelte spørsmål fester seg. De får meg til å tenke over hvordan sykdommen påvirker meg, og gir meg nye perspektiver som jeg ikke har tenkt over før. 

Annonse

Hverdagsglimt bidrar til økt forståelse

Et eksempel er en venn som sa at hun har lest denne bloggen, og nevnte at hun ikke visste hvor altoppslukende og krevende en diabetesdiagnose var før hun leste på denne siden. Diabetes er jo en ganske vanlig sykdom, og type 2 er den mest forekommende varianten.

Mange har hørt om sykdommen, men få vet hva som kreves av en person som har diabetes hver eneste dag, 24/7, hvert år for resten av livet. Det er ikke en sykdom som er enkel å håndtere med bare noen sprøytestikk, som kanskje mange tror. Det er en komplisert behandling som krever en hårfin balanse mellom insulin -og blodsukkerkontroll. En balanse som må finjusteres hver eneste dag. 

Jeg ble veldig glad for at denne personen fortalte meg dette, fordi jeg setter stor pris på å få høre at folk føler de får utbytte og mer forståelse for hvordan livet er med diabetes ved å lese på denne nettsiden. Her er det ekte historier og hverdagsglimt fra mennesker med diabetes. Og jeg er så glad for at flere og flere forstår kompleksiteten bak livet med diabetes. Det er noe helt spesielt med å føle seg sett og forstått på et område som ofte føles ensomt.

LES OGSÅ: Godta at du har diabetes

Blodsukkerets påvirkning

En annen venn av meg spurte meg nylig om hvordan det går med blodsukkeret mitt. Jeg forklarte at det har vært en del høyt i det siste, og jeg sliter med å finne ut årsaken til det. Denne personen lurte på om det ikke var veldig slitsomt og «tærende» på humøret at det var så høyt. Og jo, blodsukkeret påvirker meg nok i en viss grad. Men jeg tenker så lite over det at jeg ikke er sikker på svaret.

Annonse

Jeg kan jo være sliten av andre grunner enn blodsukkeret, men kanskje høyt blodsukker bidrar til å gjøre meg sliten? Slike spørsmål synes jeg er vanskelig å svare på, men jeg er så glad for at de blir stilt. De får meg til å tenke mer over hvordan sykdommen påvirker meg. Jeg lærer rett og slett mer om meg selv på grunn av det.

Så takk til alle dere som stiller spørsmål og dere som bryr dere om meg og mitt liv med diabetes. Det hjelper meg, og jeg synes det er så fint at svarene også kan bidra til økt forståelse for sykdommen.

LES OGSÅ: Hvordan komme seg gjennom hverdagen under pandemien?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: