Hvordan komme seg gjennom hverdagen under pandemien?

Hvordan komme seg gjennom hverdagen under pandemien?

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 21.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I over ett år har vi levd i en pandemi. Det hadde jeg ikke trodd for et år siden da Norge stengte ned. Hverdagen ser helt annerledes ut, i alle fall for min familie.

Jeg bor i Oslo og her har det vært hjemmekontor siden Norge stengte ned i mars 2020. Barna har hatt mye hjemmeskole og vi har generelt vært mye hjemme. Selv om vi alle er skikkelig lei, er vi heldige som har god plass, nærhet til marka, holdt oss koronafrie og jeg har en trygg jobb å gå til. Slikt er viktig å tenke på.

Annonse

Jeg har greide å holde motet oppe stort sett. Jeg har mine «triks» for å komme meg gjennom hverdagen hjemme.

Finn gleder i hverdagen

Dette året har jeg lært meg å sette pris på de små ting. På veldig små ting. Det kan være kaffe på senga, en god natts søvn, blide barn og en god vin en lørdagskveld. Jeg har prøvd å glede meg over noe hver dag og ha noe å se frem til. Jeg har laget meg gode lunsjer (enklere på hjemmekontor) og drukket alt for mye kaffe og Pepsi max.

Jeg har brukt mye penger på god vin. Jeg som knapt drakk alkohol før pandemien. Men jeg har kost meg med å oppdage hvor mye god vin som finnes, særlig naturvin har blitt en favoritt. Blodsukkervennlig er den også ?

LES OGSÅ: Lockdown 3/0

Se muligheter, ikke begrensninger

Selv om Norge har vært stengt ned, har det vært muligheter til å gjøre noe. Vi har vært på hotellovernattinger i byer vi aldri hadde kommet til å besøke hadde det ikke vært for pandemien. Vi har vært på Hamar, i Sarpsborg, Fredrikstad og Drammen for å nevne noen steder. En til to netter har vært nok til å få sett disse småbyene. Barna har kost seg med å være på hotell og se noe annet enn sin egen stue.

Annonse

Gi litt f…

Det er en pandemi og unntakstilstand på mange måter. Selv har jeg gått opp fem kilo og er tyngre enn på mange år. Jeg vil gjerne bli kvitt kiloene, men vet det er vanskeligere når jeg går hjemme enn når jeg lever vanlig liv. Derfor stresser jeg ikke for mye med det selv om buksene er trange (går uansett mest i joggebukser ?) Målet er å bli kvitt noen av dem før sommeren kommer. Det skal jeg greie.

LES OGSÅ: Hvordan har du blitt fulgt opp under pandemien

Det er en periode – dette går over

Det er tunge dager innimellom. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle vare i over et år. Hadde jeg visste det mars i fjor hadde jeg blitt deprimert. Fortsatt er det vanskelig å se enden på det, men nå har vi vaksine som forhåpentligvis vil fungere godt.

Men vi vet foreløpig når det er over og vi kan gå tilbake til normal hverdag. Men når det er over, håper jeg vi tar med oss erfaringene og gleder oss over små ting i en normal hverdag. Og at vi kan gi hverandre en klem uten å være redd for smitte. Det gleder jeg meg til!

LES OGSÅ: Kunsten å være takknemlig

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: