Endelig var det min tur til å få vaksine

Endelig var det min tur til å få vaksine

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 26.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hele Norge venter på vaksine i disse dager og ser fram til å få tilbake sitt normale liv. Som diabetiker er man jo ekstra utsatt og dermed har jeg følt, som sikkert de fleste andre, nødvendigheten av å være spesielt forsiktig i denne perioden. Nå har jeg imidlertid fått første dose av vaksinen, og i løpet av mai vil jeg være fullvaksinert.

Frem til nå har det vært lite sosial omgang verken med nærmeste familie eller venner. Men man må jo ha mat og andre ting, så derfor har jeg stort sett forsøkt å handle tidlig eller sent på dagen. Da er man jo nesten alene i butikken.

Annonse

De fleste er flinke

Jeg synes de aller fleste nå er flinke til å bruke munnbind, og jeg har lagt merke til at når du møter noen mellom reolene i butikken så, venter de fleste og slipper fram andre for å overholde 1- og 2-metersreglene.

Ingen ønsker å bli smittet, og som diabetiker så kan en slik sykdom være spesielt kritisk. Heldigvis bor jeg på landet og har mulighet til å gå turer, både med min firbente venn og min kone. Å være ute i friluft er jo gunstig på flere måter. Både i form av at man får bevege seg litt, men også fordi det er mindre smittefarlig å være sosial utendørs enn inne.

LES OGSÅ: Min firbente diabetesmedisin

Første vaksinedose

Men for vel tre uker siden fikk jeg melding om at jeg kunne bestille time for vaksinasjon. Det var min tur til å vaksineres noen dager senere. Jeg er 72 år og nå har alle jeg har snakket med i samme aldersgruppe fått sin første vaksine.

LES OGSÅ: Å være gjest med diabetes

Annonse

Opplevelsen rundt vaksineringen var kjempepositiv, alt var organisert til minste detalj. Frivillige fra Røde kors og Norsk Folkehjelp (og kanskje andre som ikke var fra disse organisasjonene) gjorde en veldig fin jobb, og ingen trengte å være bekymret for å gå feil. Jeg fikk en Pfizer-vaksine og hadde
ingen problemer etterpå. Vaksine nummer to får jeg i slutten av mai, men allerede nå sies det at man har god beskyttelse. Det blir godt å få sitt normale liv tilbake og jeg gleder meg stort til å gjenoppta det sosiale igjen.

LES OGSÅ: Er diabetes 2 en del av arven fra mine foreldre?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: