Murphys lov styrer diabetesen

Murphys lov styrer diabetesen

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 18.12.20 | Sist redigert: 24.06.22

Har du hørt om Murphys lov? Det er loven om at alt som kan gå galt, går galt (og på det verst tenkelige tidspunktet). Og har ting først begynt å gå galt da fortsetter det helt til du klarer å bryte runddansen.

Det er sånn jeg egentlig føler at livet med diabetes har vært de siste årene, styrt av Murphys lov. Og hva har jeg lært av dette?

Annonse

Jeg sitter nå i 2020 og har startet et helt nytt liv. Da jeg ble kjent med menneskene bak denne nettsiden hadde jeg et helt annet perspektiv på livet. Jeg var sykemeldt, diabetesen gikk til helvete og jeg var en gift pappa til 2 små barn.

Jeg leverte ikke på jobb, og legen sa at jeg var ferdig i arbeidslivet. Imens satt ungene og lurte på hvorfor ikke pappa svarte når de ville ha kontakt.

Du kan si at Murphys lov virkelig styrte livet mitt. Alt gikk til helvete….

LES OGSÅ: Får dårlig samvittighet av mine humørsvingninger

Livet handler om mer enn bare diabetesen

Sånn var det. Jeg gikk meg en tur gjennom landet og trodde det skulle fikse alt. Det gjorde ikke det. Familien gikk til helvete. Ungene sier i dag at de i ettertid synes det var greit at mamma og pappa skilte seg. Jeg har begynt å leve igjen.

Annonse

Diabetesen min har aldri vært bedre regulert enn den er nå.

Så hva er det egentlig jeg prøver å fortelle dere?

Jo, det er det at livet dreier seg om mange ting. Og vi som lever med diabetes har en ekstra dimensjon. Jeg er født og oppdratt til å tenke at jeg som mann skal ta vare på familien, koste hva det koste vil. Men dessverre måtte jeg gi opp kjernefamilien for at jeg skulle få bli meg, uten at diabetesen skulle overskygge hele min tilværelse.

Når jeg sier «familien» så mener jeg A4-familien som jeg selv også er oppvokst i. Jeg glemmer fort at livet i 2020 er ikke det samme som det jeg vokste opp i på 70- og 80-tallet. Og ungene mine sier til meg, nå når jeg faktisk kan lytte til dem, at det er greit at vi ikke lever under samme tak lenger.

LES OGSÅ: Mine diabetesproblemer føles ubetydelige i den store sammenheng

Ikke mist deg selv

Diabetes er en helvetes sykdom. Men aldri glem hvem du er. Du er et menneske og omgivelse må akseptere deg med sykdom, hud og hår!

Er det bare meg som synes denne sykdommen har for godt kontakt med Murphy?

Kilder:
Store norske leksikon, Murphys lov.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: