Asiatisk edamamesalat med brokkoli og stekt egg
Karbohydrater per porsjon: 11 gram Fiber: 16 gram
Denne fargerike bomben av en edamamesalat er full av bra næring og et måltid som garantert gjør kroppen din glad!
Edamamebønner (soyabønner) er en god kilde til protein, og sammen med lett dampet brokkoli med sesamfrø er denne salaten crispy og tilfredsstillende både på smak og konsistens. Salaten er også en super kilde til fiber og inneholder hele 16 gram, som er ca halvparten av anbefalt daglig fiberinntak.
TIPS: Denne asiatiske edamamesalaten kan varieres ut i fra type protein, og du kan gjerne bytte ut stekt egg både med laks og kylling.
PRØV OGSÅ: Lavkarbo tunsfisksalat med egg og avocado
Ingredienser
1 porsjon
1 gulrot
80 g edamamebønner
½ brokkoli
en god neve fersk spinat
½ liten avocado
1 ss sesamfrø
1 egg
olje til steking
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Salat med ovnsbakt aubergine, feta og chilidressing
Fremgangsmåte
1. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Vend sammen gulrot og edamamebønner i en skål.
2. Ha spinatbladene i skålen ved siden av edamame- og gulrotblandingen.
3. Del brokkolien i små buketter og damp bukettene raskt i ca 1 minutt, pass på at de beholder crunch og ikke blir overkokt.
4. Ha brokkolibuketter i skålen sammen med spinat, edamame og gulrot, og ringle over litt god olivenolje og salt/pepper etter ønske.
5. Rist sesamfrø i tørr stekepanne og stek deretter egget i litt olje slik du liker speilegg best. Egget kan gjerne deles opp før du har det over salaten.
6. Del avocadoen i skiver, og topp salaten med egg, avocado og ristede sesamfrø.
PRØV OGSÅ: Rødbetesalat med sort kokosris og speilegg
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.