Rødbetesalat med sort kokosris og speilegg

Rødbetesalat med sort kokosris og speilegg

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 44 gram
Hvorav fiber: 11 gram

Dette er en fargerik rødbetesalat med sort kokosris – stappfull av bra næring og passer fint både til lunsj og middag.

Sort ris er en fullkorsvariant som er et fint og mer næringsrikt alternativ til vanlig, hvit ris. Her har jeg tilsatt litt revet kokos (vanlig tørket og revet kokosmasse) og ingefær, hvilket gir en utrolig rund og god kokossmak på risen.

Accu-Chek Mobile - Boots

Topp gjerne retten med speilegg, eller en annen proteinkilde etter ønske, for eksempel litt fetaost eller røkelaks passer bra.

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Ingredienser

1 porsjon

0,5 dl ris fullkornsris (her er det brukt sort ris)
1 cm fersk ingefær, finhakket
1 ss kokosmasse
1 stk rødbete
1 stk stor gulrot
½ liten avocado
1 ss olivenolje
1 egg
salt + pepper

Rødbetesalat med kokosris

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt pannekake med ost og grønnsaker

Accu-Chek Guide

Fremgangsmåte

1. Begynn med risen. Ha ris i en kjele sammen med kokosmasse og finhakket ingefær. Kok i vann etter anvisning på pakken.

2. Skrell gulrot og rødbete. Riv rødbeten på et rivjern og del gulrot i tynne skiver.

3. Stek speilegg etter ønske i varm panne i litt olje.

4. Fordel ris, revet rødbete og gulrotskiver i en skål. Topp med en halv avocado i skiver, og server med et speilegg. Ringle over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.

PRØV OGSÅ: Hverdagswok med hvite bønner

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: