Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 12 gram

Quinoasalat er et supert valg når du ønsker en mettende salat med mange gode næringsstoffer.

Quinoa er en perfekt ingrediens i en salat, det gjør retten rik på både fiber og protein, og du får også et godt og mettende måltid.

Bifftomat er perfekt å steke i skiver. Finner du ikke det, kan du fint steke vanlig tomat eller hele cherrytomater.

Du kan også gjerne tilsette andre grønnsaker etter ønske, bruk dine favorittgrønnsaker eller ta det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa

Ingredienser

1 porsjon 

quinoasalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

0,5 dl tørr quinoa
En god neve fersk spinat
50 g grønne erter (frosne)
100 g sjampinjong (gjerne aroma)
2 ss gresskarfrø/solsikkekjerner/sesamfrø
5 valnøtter
1 ss olivenolje
salt + pepper
½ stor bifftomat eller en vanlig tomat

PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær og halloumi

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann

2. Finhakk spinat og tin ertene

3. Rist frø og nøtter i tørr stekepanne til de er gyllene

4. Del soppen i tynne skiver og stek på høy varme i tørr stekepanne. Den blir best hvis den får slippe væsken og få en sprø skorpe før du eventuelt tilsetter litt smør/olje

5. Vend sammen varm quinoa, erter, spinat, stekt sopp og rista frø/nøtter med litt olivenolje i en skål

6. Stek skiver av bifftomat i tørr panne til skivene har en fins stekeskorpe, og topp quinoasalaten med tomatskiver

7. Smak til med salt og pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: