Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing

Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca 20 gram per porsjon
Hvorav fiber: 14 gram

Denne friske salaten er stappfull av gode smaker og bra næring!

Når tallerkenen er grønn vet du at det blir et sunt måltid, og takket være en deilig sennepsdressing blir det også svært så smaksrikt. Denne rosenkålsalaten med edamame og sennepsdressing egner seg like godt til lunsj som til enkel middag.

Men om du heller vil bruke den som tilbehør, egner den seg utmerket å servere til all slags fisk.

PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost

Ingredienser

1 porsjon 

rosenkålsalat med edamame

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

150 g rosenkål
en god neve bladsalat
½ eple

Dressing:
1 ts grov sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts olivenolje
¼ ts honning eller annen søtning etter ønske
1 krm pepper
revet skall fra ¼ sitron

Topping:
1 ss ristede pinjekjerner
100 g edamamebønner

PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

Fremgangsmåte

1. Kok opp vann og rens rosenkålen. Ha rosenkålen i det kokende vannet i cirka 2 minutter.

2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.

3. Del eple i tynne skiver.

4. Vend sammen salat, eple, rosenkål og dressing på et fat. Ha edemamebønnene over til slutt, og topp med ristede pinjekjerner.

PRØV OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus

0/5 (0 Reviews)
Del: