Sommersalat med jordbær & halloumi

Sommersalat med jordbær & halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Hvorav fiber: 10 gram

Denne friske og smakfulle salaten er nydelig sommermat, og like fin til lunsj som til middag.

Halloumi er en halvfast ost fra Kypros som har blitt stadig mer populær i Norge – og spesielt på sommerstid, for halloumi er perfekt å slenge på grillen! I tillegg er dette en ost med et høyt proteininnhold, og er derfor en god erstatning for kjøtt.

Kombinert sammen med friske jordbær får du en deilig sommersalat med varierte smaker.

PS! Ønsker du en mer mettende salat, passer det fint å tilsette litt avokado også!

PRØV OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Ingredienser

1 porsjon 

sommersalat med jordbær og halloumi

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

en god neve bladsalat etter ønske
2 store tomater
¼ agurk
3 store jordbær
100 g aspargesbønner
2 ts olivenolje
1 ts hvit balsamico-eddik
75 g halloumi

blodsukkermåler, diabetes

Til servering (valgfritt):
1 ss sesamfrø
koriander
pepper

PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus

Fremgangsmåte

1. Riv salaten i biter

2. Del agurk, jordbær og tomat i store biter

3. Stek aspargesbønner i 1 ts olje i varm stekepanne

4. Vend sammen salat, tomat, agurk, aspargesbønner, baslamico-eddik og 1 ts olivenolje

5. Del halloumi i terninger på ca 1×1 cm og stek i tørr stekepanne til osten har en gyllen skorpe

6. Topp salaten med halloumi og eventuelt litt fersk koriander og et dryss sesamfrø

PRØV OGSÅ: Fylt paprika – sommerens favoritt

Accu-Chek Mobile
2/5 (1 Review)
Del: