Sommersalat med jordbær & halloumi

Sommersalat med jordbær & halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Hvorav fiber: 10 gram

Denne friske og smakfulle salaten er nydelig sommermat, og like fin til lunsj som til middag.

Halloumi er en halvfast ost fra Kypros som har blitt stadig mer populær i Norge – og spesielt på sommerstid, for halloumi er perfekt å slenge på grillen! I tillegg er dette en ost med et høyt proteininnhold, og er derfor en god erstatning for kjøtt.

Accu-Chek Guide

Kombinert sammen med friske jordbær får du en deilig sommersalat med varierte smaker.

PS! Ønsker du en mer mettende salat, passer det fint å tilsette litt avokado også!

PRØV OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Ingredienser

1 porsjon 

sommersalat med jordbær og halloumi

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

en god neve bladsalat etter ønske
2 store tomater
¼ agurk
3 store jordbær
100 g aspargesbønner
2 ts olivenolje
1 ts hvit balsamico-eddik
75 g halloumi

Til servering (valgfritt):
1 ss sesamfrø
koriander
pepper

PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus

Fremgangsmåte

1. Riv salaten i biter

2. Del agurk, jordbær og tomat i store biter

3. Stek aspargesbønner i 1 ts olje i varm stekepanne

4. Vend sammen salat, tomat, agurk, aspargesbønner, baslamico-eddik og 1 ts olivenolje

5. Del halloumi i terninger på ca 1×1 cm og stek i tørr stekepanne til osten har en gyllen skorpe

6. Topp salaten med halloumi og eventuelt litt fersk koriander og et dryss sesamfrø

PRØV OGSÅ: Fylt paprika – sommerens favoritt

1/5 (1 Review)
Del: