Hverdagswok med hvite bønner

Hverdagswok med hvite bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 33 gram
Hvorav fiber: 21 gram

Wok er smart, sunn og rask hverdagsmat, og en perfekt rett når du har en del restegrønnsaker i kjøleskapet som må brukes opp.

Til denne hverdagswoken må du ikke nødvendigvis følge oppskriften til punkt og prikke. Her kan du gjerne bytte ut grønnsakene i oppskriften med det du har tilgjengelig, eller det du liker best. På den måten får du brukt opp det du har i kjøleskapet og du unngår at grønnsaksrester går til spille.

For eksempel fungerer det topp med kikerter eller kidneybønner i stedet for hvite bønner.

Denne retten er kjemperask å lage, og passer derfor perfekt på travle dager der du ønsker et sunt måltid på 1-2-3.

PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus

Ingredienser

2 porsjoner 

hverdagswok med grønnsaker og hvite bønner

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4 stk gulrøtter
1 brokkoli, med stilk
16 stk cherrytomater
to gode never fersk eller frossen spinat
2 cm fersk ingefær
1 ss rapsolje / sesamolje
salt + pepper
230 g store hvite bønner (en boks)

PRØV OGSÅ: Asiatisk bowl med crispy grønnsaker

Fremgangsmåte

1. Start med å dele gulrøtter og brokkolistilker i tynne skiver, og brokkolihodet i buketter. Finhakk ingefæren.

2. Ha gulrot og brokkoli sammen med ingefær i en varm panne med litt nøytral olje.

3. Vend inn spinat, hvite bønner og cherrytomater og wok videre til alt er varmt. Krydre etter ønske.

PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: