Lavkarbo tunfisksalat med egg og avocado

Lavkarbo tunfisksalat med egg og avocado

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.07.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 3,3 gram
Hvorav fiber: 3,8 gram

Denne lavkarbo tunfisksalaten er en mettende lunsj til travle dager.

Denne lavkarbosalaten er perfekt som rask lunsj, og passer utmerket dersom du ønsker et måltid med lite karbohydrater. Tunfisk og egg bidrar med mye protein, og gjør dette til et mettende og smart måltid.

Annonse

TIPS: Ønsker du å gjøre retten enda mer mettende og proteinrik, passer det supert å legge til en spiseskje cottage cheese som «dressing».

PRØV OGSÅ: Salat med egg og tunfiskrøre 

Lavkarbo tunfisksalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

1 porsjon

2 god never spinat eller blandet bladsalat
Saften fra 1/3 lime
1/3 agurk
½ liten avocado
1 boks tunfisk i vann
1 ss gresskarkjerner
1 ts olivenolje
Salt og pepper etter ønske
Bladpersille eller andre friske urter etter ønske (kan fint droppes)

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Annonse

Fremgangsmåte

1. Fordel salat i en skål og vend inn saften fra limen.

2. Kok egget til det er smilende (ca 7 min).

3. Del agurken og avocadoen i biter og ha det i skålen.

4. Rist gresskarkjerner i tørr panne.

5. Sil vannet av tunfisken og ha tunfisk og kokt egg i biter sammen med grønnsakene i skålen.

6. Topp med ristede frø, litt olivenolje, salt og pepper, og eventuelt litt friske urter.

PRØV OGSÅ: Lavkarbo-lasagne med video

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: