Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat: 31 gram per porsjon
Hvorav fiber: 18 gram

Quinosalat metter godt, og er perfekt til lunsj eller som tilbehør!

Accu-Chek Mobile - Boots

Denne salaten er proteinrik, med fullverdige proteiner fra både soyabønner og quinoa. Kombinert med grønnkål, avokado og hasselnøtter er dette et måltid som metter godt alene.

Du kan velge å servere quinoasalat som en enkel lunsj eller middag, eller som tilbehør til et annet måltid. Den gjør seg godt for eksempel til fisk.

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med fetaost

Ingredienser

1 porsjon

tre gode never grønnkål (finhakket)
0,5 dl quinoa (tørr)
150 g soyabønner (edemame)
½ avocado
15 stk hasselnøtter (hakket)1 ss solsikkefrø

Accu-Fine vitusapotek
quinoasalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Dressing:
en neve fersk basilikum (eller annen krydderurt etter ønske)
1 ts revet sitronskall
Saften fra ¼ sitron
1 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
1 ts olivenolje
½ ts honning
1 krm pepper

PRØV OGSÅ: Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing

Fremgangsmåte

1. Skyll quinoa og kok i dobbel mengde vann til den er ferdig.

2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, og masser dressingen inn i den finhakkede grønnkålen.

3. Vend quinoa og edamamebønner inn i grønnkålen.

4. Del avocado i små biter og ha over salaten.

5. Rist nøtter og frø i tørr stekepanne til de er gylne.

6. Topp salat med ristede frø og nøtter, og eventuelt en klunk olivenolje og et dryss salt og pepper.

PRØV OGSÅ: Beter- og quinoasalat med blåmuggost

0/5 (0 Reviews)
Del: