Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Quinoasalat med avocado og hasselnøtter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat: 31 gram per porsjon
Hvorav fiber: 18 gram

Quinosalat metter godt, og er perfekt til lunsj eller som tilbehør!

Denne salaten er proteinrik, med fullverdige proteiner fra både soyabønner og quinoa. Kombinert med grønnkål, avokado og hasselnøtter er dette et måltid som metter godt alene.

Du kan velge å servere quinoasalat som en enkel lunsj eller middag, eller som tilbehør til et annet måltid. Den gjør seg godt for eksempel til fisk.

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med fetaost

Ingredienser

1 porsjon

tre gode never grønnkål (finhakket)
0,5 dl quinoa (tørr)
150 g soyabønner (edemame)
½ avocado
15 stk hasselnøtter (hakket)1 ss solsikkefrø

quinoasalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Dressing:
en neve fersk basilikum (eller annen krydderurt etter ønske)
1 ts revet sitronskall
Saften fra ¼ sitron
1 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
1 ts olivenolje
½ ts honning
1 krm pepper

PRØV OGSÅ: Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing

Fremgangsmåte

1. Skyll quinoa og kok i dobbel mengde vann til den er ferdig.

2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, og masser dressingen inn i den finhakkede grønnkålen.

3. Vend quinoa og edamamebønner inn i grønnkålen.

4. Del avocado i små biter og ha over salaten.

5. Rist nøtter og frø i tørr stekepanne til de er gylne.

6. Topp salat med ristede frø og nøtter, og eventuelt en klunk olivenolje og et dryss salt og pepper.

PRØV OGSÅ: Beter- og quinoasalat med blåmuggost

0/5 (0 Reviews)
Del: