Quinoasalat med fetaost

Quinoasalat med fetaost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 32 gram
Hvorav fiber: 8 gram

Quinoasalat med fetaost er en rask og enkel rett som passer fint som lunsj eller lett middag.

Accu-Chek Guide

Quinoa er et frø som er en god kilde til planteprotein og fiber. Faktisk er quinoa en såkalt «komplett proteinkilde» fordi det inneholder alle de 9 aminosyrene som kroppen vår ikke kan produsere selv, og derfor må få gjennom mat. I tillegg er dette frøet naturlig glutenfritt.

Dette er med andre ord en næringsrik og skikkelig god salat.

PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost

Ingredienser

quinoasalat med fetaost

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

0,5 dl quinoa
en neve ruccola
6 cm agurk
2 store / 10 små tomater
1 gulrot
50 g fetaost
0,5 ss olivenolje
pepper

Accu-Fine vitusapotek

PRØV OGSÅ: Scampi på en seng av squash

Fremgangsmåte

1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann.

2. Finhakk ruccola og vend sammen quinoa og ruccola i en bolle.

3. Del så tomater og agurk i mellomstore biter, og finhakk gulrot i tynne skiver. Vend inn alle grønnsakene med quinoaen.

4. Topp salaten med olivenolje, pepper og smuldret fetaost.

Kilde: Harvard School of public health

PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: