Quinoasalat med fetaost

Quinoasalat med fetaost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 32 gram
Hvorav fiber: 8 gram

Quinoasalat med fetaost er en rask og enkel rett som passer fint som lunsj eller lett middag.

Quinoa er et frø som er en god kilde til planteprotein og fiber. Faktisk er quinoa en såkalt «komplett proteinkilde» fordi det inneholder alle de 9 aminosyrene som kroppen vår ikke kan produsere selv, og derfor må få gjennom mat. I tillegg er dette frøet naturlig glutenfritt.

Dette er med andre ord en næringsrik og skikkelig god salat.

PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost

Ingredienser

quinoasalat med fetaost

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

0,5 dl quinoa
en neve ruccola
6 cm agurk
2 store / 10 små tomater
1 gulrot
50 g fetaost
0,5 ss olivenolje
pepper

PRØV OGSÅ: Scampi på en seng av squash

Fremgangsmåte

1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann.

2. Finhakk ruccola og vend sammen quinoa og ruccola i en bolle.

3. Del så tomater og agurk i mellomstore biter, og finhakk gulrot i tynne skiver. Vend inn alle grønnsakene med quinoaen.

4. Topp salaten med olivenolje, pepper og smuldret fetaost.

Kilde: Harvard School of public health

PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

0/5 (0 Reviews)
Del: