Salat med egg & tunfiskrøre

salat tunfisk og egg
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca 20 gram per porsjon, hvorav fiber: 12 gram

Denne deilige salaten er stappfull av næring, og perfekt til både lunsj og middag. Visste du for eksempel at i tillegg til å være en god kilde til proteiner, inneholder egg nesten alle de næringsstoffene kroppen trenger?

Fisk er heller ikke dumt å spise mer av. Tunfisk inneholder blant annet omega-3-fettsyrer og vitamin D, og tunfiskrøre er superenkelt å lage selv. Et godt tips er å lage litt ekstra, så har du smart pålegg eller tilbehør til lunsjen neste dag.

LES OGSÅ: Eggesalat med ovnsbakt brokkoli og kikerter

INGREDIENSER

Oppskrift beregnet til 1 porsjon 

salat egg og tunfisk

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Noen blader hjertesalat
en neve frisk spinat
100 g hermetiske kikerter
8 cherrytomater
ca 6 cm agurk, i biter
olivenolje
1 kokt egg
½ avocado
ca 40 g fetaost

TUNFISKRØRE

Nok til 2 porsjoner:

1 boks tunfisk i vann
1 ss chréme fraiche
1 ss cottage cheese
1 ts dijon-sennep
pepper

LES OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus

FREMGANGSMÅTE

Hell av vannet av tunfisken, og vend sammen alle ingrediensene til tunfiskrøra i en bolle.
Vend så sammen alle salatingrediensene i en bolle. Topp med kokt egg, skiver av avocado, fetaost og tunfiskrøre. Ringle over litt olivenolje og kvernet pepper. Nyt!

TIPS:
Kikerter er den største kilden til karbohydrater i denne salaten, og kan fint droppes hvis du vil redusere karbohydratinnholdet. Salaten uten kikerter inneholder kun 4 g karbohydrat totalt.
Lag dobbel mengde tunfiskrøre, så har du deilig pålegg i mange dager. Tunfiskrøre smaker også nydelig på skiva!

Del: