Salat med ovnsbakt aubergine, feta og chilidressing

Salat med ovnsbakt aubergine, feta og chilidressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 22.10.20 10:17
Karbohydrater per porsjon: 28 gram
Hvorav fiber: 15 gram

Salat med ovnsbakt aubergine er en smaksrik og mettende rett som kan nytes både som lunsj og middag.

Ovnsbakte grønnsaker i salat kombinert med fetaost blir aldri feil! Her gir nøtter ekstra crunch og chilidressingen tilfører masse smak.

Accu-Chek Mobile - Boots

PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Ingredienser

1 porsjon

½ søtpotet
½ aubergine
½ stor eller 1 stk liten rødløk
1 ss olivenolje
salt + pepper
ca 6 valnøtter
1 ss gresskarkjerner
6 stk asparges
1 pose blandet salat (ca 65 g)
¼ avocado
1 tomat
50 g fetaost i blokk

Chilidressing:
1 ts sriracha
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
saften fra ½ sitron

blodsukkermåler, diabetes
Salat med ovnsbakt aubergine

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Tacosalat med gratinerte bønner

Fremgangsmåte

1. Begynn med grønnsakene som skal ovnsbakes: Skrell søtpoteten, og del søtpotet og aubergine i mellomstore terninger, og løken i skiver. Ha på en bakeplate, ringle over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter.

2. Rist gresskarkjerner og valnøtter i tørr stekepanne til de er gyllene. Ha nøtten ut av pannen, tilsett litt olje, og stek asparges delt i mindre biter raskt.

3. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.

4. Del avocado i skiver og tomaten i store biter.

5. Ha bladsalat i en skål. Topp med ovnsbakte grønnsaker, stekt asparges, avocado, tomat, rista nøtter og frø. Smuldre tilslutt over fetaosten og topp med chilidressingen ved servering.

PRØV OGSÅ: Tomatpanne med kikerter

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: